Annonce
Esbjerg

Politikerne klar til politianmeldelser: Kommunen vil have smidt vintercampister væk

Vi er blevet bondefanget af kommunen. De mennesker har boet her i årevis, uden at der har været nogen problemer, siger Lars Bendixen, ejer af Esbjerg Camping i Ådalen. Knap 50 mennesker har boet i 20-25 campingvogne om vinteren i mange år, og nu mener Esbjerg Kommune, at de skal smides ud. Foto: Lars Stokbro
Stribevis af politianmeldelser sker for at få stoppet den ulovlige helårscampering på Esbjerg Camping.
Annonce

Esbjerg: Esbjerg Kommune har arbejdet med at stoppe ulovlig campering på Esbjerg Camping i et halvt år.

- Når vi bliver opmærksom på noget ulovligt, er vi forpligtet til at tage os af det, siger kontorchef i Teknik & Miljø, Ole Eriksen, og han fortsætter:

- Vi har appelleret til campingchef Lars Bendixen om at tage hånd om det, vi konstaterede ved et tilsyn på campingpladsen sidste sommer. Hans tilladelse til at drive campingpladsen giver ikke mulighed for beboelse, men campering. Vi har givet dem, der tilsyneladende har boet der i længere tid frist til at flytte til næste efterår, og det gør vi for at give dem en rimelig tid til at finde noget permanent at bo i. Det er kun dem, der tilmeldte sig på pladsen for kort tid siden, der er nødt til at finde sig et nyt sted at bo i nu.

Allerede i 2016 fremgik det af folkeregistret, at 30 af beboerne i årevis havde haft campingpladsen som fast adresse - uden at kommunen reagerede.

- Det var ved et tilsyn i 2018, at vi første gang blev opmærksomme på den ulovlige beboelse og påtalte det overfor campingpladsens ejer, forklarer Ole Eriksen.

Annonce

"Trailerpark Danmark"

Da tv-serien "Trailerpark Danmark" i foråret 2019 fortalte om ulovlig camping og i et afsnit besøgte fastliggerne på Esbjerg Camping blinkede advarselslamperne på rådhuset. Ole Eriksen har ikke set tv-udsendelsen, men har fået refereret, at det tydeligt fremgår, at der har foregået egentlig beboelse på campingpladsen i flere år.

- Når den ulovlige camping bliver råbt ud i en tv-udsendelse, må vi reagere, når vi finder ud af, at campingpladsen ikke har håndteret tingene, siger han.

Sagen kan ende med stribevis af politianmeldelser, hvis folk ikke flytter frivilligt. Kommunens Plan & Miljøudvalg har ifølge JydskeVestkystens oplysninger tirsdag givet grønt lys for, at sagerne sendes til politiet, hvis folk ikke flytter som påbudt.

Ole Eriksen understreger, at campingpladsen og dens ejer, Lars Bendixen, har pligt til at overholde den udlejningstilladelse, han har. Indholdet af aftalen tager afsæt i campingreglementet, der er besluttet fra centralt hold. Heraf fremgår, at vintercamping højst må foregå 15-20 dage om året.

- Essensen er, at udlejningstilladelsen ikke er overholdt. Man må ikke have beboelse på campingpladser, fastslår Ole Eriksen.

Annonce

Vi har pligt til at gribe ind

Adspurgt mener kommunen ikke, at de mange fastliggere, der ifølge dem selv har boet i op til 25 år på pladsen, har vundet hævd på, at de lovligt kan bo fast på campingpladsen.

- Det er jo beklageligt at campingpladsen har accepteret forholdene. Campingpladsens ejer skal følge reglerne. Og når kommunen bliver vidende om, at der foregår noget ulovligt, har vi en pligt til at gribe ind, siger Ole Eriksen.

Lars Bendixen kan ligesom de omkring tilbageværende 40 fastliggere på pladsen se frem til, at kommunen nu kan anmelde ham til politiet, hvis ikke beboerne flytter. Retten kan udstede bøder, ligesom beboerne risikerer tvangsbøder - typisk en bøde om ugen, indtil reglerne på pladsen bliver overholdt.

Lars Bendixen risikerer også, at hans udlejningstilladelse til campering eventuelt kan blive inddraget af kommunen, hvis udlejningstilladelsen gentagende gange ikke overholdes. Kommunen kan ikke give dispensation fra reglerne. Det giver campingreglementet ikke mulighed for, forklarer Ole Eriksen.

- Vi har stor forståelse for den situation, beboerne sættes i, og derfor har de og campingpladsen et år til at få det løst. Vi farer ikke ud med bål og brand - tværtimod. Det er en trist sag, nogle kommer i klemme, fordi udlejer (campingpladsens ejer, red.) har forbrudt sig mod reglerne, siger Ole Eriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce