Annonce
Esbjerg

Politikerne kunne ikke lide hvad de så: Stadsarkitekt skal godkende hotelplaner

Riogrunden kan komme til at lægge jord til et nyt lavprishotel, men først skal hotellets arkitektoniske udforning drøftes nærmere.
Tegningerne til et nyt hotel på Rio-grunden vakte ikke ligefrem begejstring hos politikerne i Plan & Miljøudvalget, der vendte tommelen ned i forhold til hotellets udseende.

Esbjerg: Esbjerg Kommune har fået sin egen skønhedsekspert i form af en stadsarkitekt. Stillingen blev givet til den nuværende kontorchef for kommune- og byplankontoret, Morten Harder, og en af hans første vigtige opgaver bliver at godkende den konkrete udformning af et muligt kommende hotelprojekt på Rio-grunden.

Som JydskeVestkysten kunne fortælle tirsdag, har en unavngiven hotelkæde planer om at åbne et hotel i seks etager med 82 værelser på den såkaldte Rio-grund på hjørnet af Torvegade og Danmarksgade, som er ejet af selskabet Bangs Gård A/S, der igen er ejet af Mads Dam Jensen og søsteren Mia Dam Karkov.

Sagen var tirsdag på politikernes bord i Plan & Miljøudvalget, og her blev det for det første besluttet at lade forvaltningen arbejde videre med udarbejdelsen af et tillæg til den eksisterende lokalplan, hvor nogle fejl skal korrigeres. I dag findes der nemlig planmateriale for området, der konflikter med hinanden, og de fejl skal der rettes op på, ligesom der skal korrigeres i tillæggets passus om, hvad området må anvendes til.

For det andet - og det er endnu vigtigere for hotelplanerne - blev det vedtaget, at hotellets arkitektoniske udtryk skal godkendes af stadsarkitekten, inden der gives en byggetilladelse. Udvalgsmedlemmerne var nemlig ikke ligefrem begejstrede over de skitser og visualiseringer af bygningen, der var vedlagt sagen, og forvaltningen blev af samme grund udstyret med en tilladelse til at nedlægge et såkaldt paragraf 14-forbud efter planloven mod byggeriet, hvis der ikke kan opnås enighed mellem bygherre og kommune om hotellets udseende.

Annonce

Sagen kort

I mere end 15 år har Riogrunden midt i Esbjergs centrum ligget ubebygget hen som et åbent sår. Pladsen har været anvendt som legeplads og til parkering.

Men nu har Bangs Gård A/S, som tidligere har ytret ønske om at sælge grunden, afleveret en ansøgning hos kommunen på vegne af en unavngiven hotelkæde.

Med 82 værelser er der tale om et lavpris hotelkoncept, og hotelkæder som Zleep og B&B Hotels har været nævnt som mulige operatører.

Dialog med ansøger

- Det er ikke, fordi vi skal være smagsdommere, men hotellet skal leve op til nogle krav og standarder, og vi ønsker at have facader, der åbner sig imod byrummet, så der inviteres til liv og færden i gaderne, siger Karen Sandrini (S), formand for Plan & Miljøudvalget og tilføjer:

- Derfor vil vi gerne i dialog med ansøger. Det er alfa og omega, hvis planerne skal blive til noget.

Den invitation tager Mads Dam Jensen også meget gerne imod, oplyser han til JydskeVestkysten. Faktisk var det også hans forventning, at han og kommunen i fællesskab skulle foretage en viderebearbejdning af projektet.

- Vi har fremsendt nogle skitser til en plansag, og det har hele tiden været hensigten, at planerne skulle viderebearbejdes i et samarbejdet med kommunen, fremhæver han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce