Annonce
Aabenraa

Politikerne skal finde løsning, ellers kan det gode musikliv smuldre

Læserbrev: Medlemmerne i de lokale orkestre og kor er afhængige af ildsjæle i front og musikuddannede fagpersoner til at instruere, men de har også brug for kommunal opbakning og tidssvarende rammer til øvearbejdet. Mindst 1000 borgere i kommunen har musik og sang som fritidsbeskæftigelse i foreningsregi.

I forhold til amatørmusikken er Aabenraa et geografisk knudepunkt, som samler deltagere fra den sydjyske region. Vi har faktisk et musikliv, som andre kommuner misunder os. Tidssvarende og konstante øveforhold vil styrke fødekæden og kontinuerligt tiltrække nye aktører og dermed være med til at gøre kommunen attraktiv at bo i.

Musikrådet har i en årrække gjort opmærksom på manglen på egnede øvelokaler, konkretiseret ønskerne og beskrevet fordelene ved at få et samlet sted, hvor der både er plads til, at amatørerne kan øve flere ad gangen, udveksle erfaringer, opbevare udstyr og holde workshops og småkoncerter.

Annonce

Der har tidligere været lyttet og foretaget sonderinger for et "Musikkens Hus", som også har været budgetsat. Desværre er det gang på gang blevet nedprioriteret. Nu prioriterer kultur- og fritidsudvalget, at lokaler på Skolevænget skal bruges til campusaktiviteter og ikke til musik. Hvem siger, at musikliv og campusaktiviteter ikke har noget med hinanden at gøre?

I forhold til hvor mange der har musik som fritidsinteresse, bør kommunen tage fat på opgaven med at skaffe ordentlige faciliteter til musiklivet nu. Vis vilje og evne.

Vi ønsker en forstærket og helhjertet dialog med forvaltning og politikere om at finde en konkret løsning på dette, inden kommunens gode musikliv begynder at smuldre.


Redaktionel bemærkning: JydskeVestkysten har bedt formanden for kultur- og fritidsudvalget, Lars Kristensen (V), om at besvare kritikken, men det har han ikke ønsket med denne begrundelse: "Jeg har bedt forvaltningen om at indkalde til et dialogmøde med Musikrådet med deltagelse af KFU-næstformanden (Jette Julius Kristiansen, DF), forvaltningen og mig. (...) Jeg ser frem til at høre og drøfte deres holdninger på dialogmødet. Jeg tænker derfor ikke, at det giver mening at svare på læserbrevet inden dialogmødet."

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Aabenraa

Mand slipper for fængsel efter dødstrusler: - Jeg kommer tilbage og slår dig ihjel

Vejen

Brobisserne: Mudder - det er noget man spiser

Varde

Kunderne bliver, efter at Kirsten har betalt 50.000 for to sure smileyer: - Du får mig ikke til at sige, at loven er retfærdig

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Sydjylland

Knap en million syddanskere er fuldt ud vaccinerede: Men smitten stiger i syv ud af ti syd- og sønderjyske kommuner

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Sønderborg

Se video - Bro helt lukket for første gang i 91 år: Sejl med over Alssund

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Vejen

Tage Svendsen har Danmarks fjerdestørste græskar: - Jeg vil over 300 kilo næste år

Annonce