Annonce
Varde

Politikerne vil gerne genåbne genbrugspladserne - men hvordan?

Varde Kommunes politikere vil gerne have genåbnet genbrugspladser for at stoppe, at store mængder affald bliver læsset af på supermiljøstationerne og i naturen. Men der er ikke fundet en løsning, der fungerer.

Varde Kommune: Økonomiudvalget har diskuteret lukningen af genbrugsstationer, for det giver problemer. Mange vil af med deres skrald, så det bliver læsset af på supermiljøstationerne, selvom alle beholdere er fyldte. Der er også frygt for, at der bliver dumpet affald i naturen.

Men nogen let løsning er der ikke. Det forklarer borgmester Erik Buhl (V) og viceborgmester Anders Linde (V), der desuden er formand for Din Forsyning, der driver genbrugspladserne.

Grenaffald

  • Der kan fortsat afleveres grenaffald på supermiljøstationerne i Tistrup og Ansager som de eneste steder, siden genbrugspladserne lukkede.
  • Fra den 27. marts til den 19. april vil Din Forsyning som altid etablere midlertidige grenpladser i Blåvand, Henne og Hostrup.
  • Hvis en container på en supermiljøstation er fyldt, så ring til Din Forsyning på 7474 7474. Men tag dit affald med dig igen, hvis der ikke er plads i en container.
  • Og husk at gøre affaldet så småt, så det ikke sidder fast i åbningen. Især er der ofte problemer med pap, som presses ned og derved sidder fast.

I kø i 24 timer

Mange har på Facebook spurgt til, hvorfor der ikke bare kan lukkes fem biler ad gangen ind på genbrugspladserne. I bilerne, der holder i kø, kan de ventende ikke smitte hinanden.

- Hvis der kommer 500 biler ud på genbrugspladsen én dag, og man lukker fem-seks stykker ind ad gangen, så vil det svare til, at de skal holde i kø i mere end 24 timer, forklarer Anders Linde.

Selv hvis det ikke går så galt, så er trykket på genbrugspladserne så stort, at vejene omkring genbrugspladserne vil sande til. Det er der erfaringer for, fortæller borgmester Erik Buhl.

- Jeg har snakket med et par af mine kolleger i weekenden, der har prøvet det. De siger, at det bliver kaos. Det bliver det vilde vesten, fordi der holder 30-40-50 biler, og det tager lang tid for nogle, siger Erik Buhl, der kan leve med, at genbrugspladserne må forblive lukkede.

- Jeg vil tillade mig at sige: Hvis det er det største problem, som Danmark har, så skal vi nok komme igennem resten.

Annonce

Hvad med sommerhusene?

En anden løsning ville være at åbne for kun beboere i Varde Kommune, men det finder Anders Linde heller ikke holdbart. Det vil være uretfærdigt for sommerhusejerne, der også betaler til affaldssystemet.

Det har også været diskuteret i Din Forsyning, om man kunne åbne for den del af genbrugspladsen, hvor man kan aflevere haveaffald, da der her er mere plads.

- Men vi har ikke styr på, om vi kan administrere det. Folk vil jo så tro, at de også kan komme på genbrugspladsen, siger Anders Linde.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Varde For abonnenter

Lystfiskere fatter ikke Fødevarestyrelsens forbud: Årtiers succesfyldt yngelpleje sat på pause på grund af fiskevirus i dambrug

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Kultur

En gave til byen: Kunstner vil rejse moderne skulptur til minde om gammel redaktør

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Varde

Stig hænger plakater op, selv om han og Conny måtte have krisehjælp: Derfor bakker hustruen op om genvalg

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

Annonce