Annonce
Varde

Politikerne vil gerne genåbne genbrugspladserne - men hvordan?

Varde Kommunes politikere vil gerne have genåbnet genbrugspladser for at stoppe, at store mængder affald bliver læsset af på supermiljøstationerne og i naturen. Men der er ikke fundet en løsning, der fungerer.
Annonce

Varde Kommune: Økonomiudvalget har diskuteret lukningen af genbrugsstationer, for det giver problemer. Mange vil af med deres skrald, så det bliver læsset af på supermiljøstationerne, selvom alle beholdere er fyldte. Der er også frygt for, at der bliver dumpet affald i naturen.

Men nogen let løsning er der ikke. Det forklarer borgmester Erik Buhl (V) og viceborgmester Anders Linde (V), der desuden er formand for Din Forsyning, der driver genbrugspladserne.

Grenaffald

  • Der kan fortsat afleveres grenaffald på supermiljøstationerne i Tistrup og Ansager som de eneste steder, siden genbrugspladserne lukkede.
  • Fra den 27. marts til den 19. april vil Din Forsyning som altid etablere midlertidige grenpladser i Blåvand, Henne og Hostrup.
  • Hvis en container på en supermiljøstation er fyldt, så ring til Din Forsyning på 7474 7474. Men tag dit affald med dig igen, hvis der ikke er plads i en container.
  • Og husk at gøre affaldet så småt, så det ikke sidder fast i åbningen. Især er der ofte problemer med pap, som presses ned og derved sidder fast.
Annonce

I kø i 24 timer

Mange har på Facebook spurgt til, hvorfor der ikke bare kan lukkes fem biler ad gangen ind på genbrugspladserne. I bilerne, der holder i kø, kan de ventende ikke smitte hinanden.

- Hvis der kommer 500 biler ud på genbrugspladsen én dag, og man lukker fem-seks stykker ind ad gangen, så vil det svare til, at de skal holde i kø i mere end 24 timer, forklarer Anders Linde.

Selv hvis det ikke går så galt, så er trykket på genbrugspladserne så stort, at vejene omkring genbrugspladserne vil sande til. Det er der erfaringer for, fortæller borgmester Erik Buhl.

- Jeg har snakket med et par af mine kolleger i weekenden, der har prøvet det. De siger, at det bliver kaos. Det bliver det vilde vesten, fordi der holder 30-40-50 biler, og det tager lang tid for nogle, siger Erik Buhl, der kan leve med, at genbrugspladserne må forblive lukkede.

- Jeg vil tillade mig at sige: Hvis det er det største problem, som Danmark har, så skal vi nok komme igennem resten.

Annonce

Hvad med sommerhusene?

En anden løsning ville være at åbne for kun beboere i Varde Kommune, men det finder Anders Linde heller ikke holdbart. Det vil være uretfærdigt for sommerhusejerne, der også betaler til affaldssystemet.

Det har også været diskuteret i Din Forsyning, om man kunne åbne for den del af genbrugspladsen, hvor man kan aflevere haveaffald, da der her er mere plads.

- Men vi har ikke styr på, om vi kan administrere det. Folk vil jo så tro, at de også kan komme på genbrugspladsen, siger Anders Linde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce