Annonce
Haderslev

Politikernes ansvar for skandalen på Sommersted Plejehjem

Læserbrev: Den opførsel som formand for Sommersted Plejehjem, Rita Juhl, har udvist på det seneste og som er beskrevet i artikler i JydskeVestkysten, bekræfter blot det billede, som nogle af os har forsøgt at vise omverdenen i de seneste fem år.

I artiklen "Skandaleramt bestyrelse for plejehjem vil supplere sig selv" fra 27. april. udtaler Henrik Rønnow, at "der er ingen demokratisk proces". Det har Henrik Rønnow helt ret i.

Men den demokratiske proces har aldrig eksisteret i forbindelse med Sommersted Plejehjem. Hverken på plejehjemmet, i forvaltningen i Haderslev Kommune eller i byrådet, herunder specielt voksenudvalget, som Henrik Rønnow selv har været medlem af.

På samtlige plejehjem, som jeg har kendskab til udenfor Haderslev Kommune, uanset om det er private eller kommunale plejehjem, har man et forum, visse steder kaldet familieråd, hvor beboere, pårørende, medarbejdere og ledelse er repræsenteret, hvor man snakker om forholdene på plejehjemmet. Et sådant forum har aldrig eksisteret på Sommersted Plejehjem. Beboere og pårørende har aldrig haft et forum, hvor de kunne komme til orde og blive orienteret.

Der findes muligvis beboer/pårørende-repræsentanter i bestyrelsen for Sommersted Plejehjem. Men de repræsentanter, hvis de findes, er ikke valgt af beboere/pårørende og har aldrig haft møder med beboere/pårørende, så de kan på ingen måde siges at repræsentere beboere og pårørende.


Beboere og pårørende har aldrig haft et forum, hvor de kunne komme til orde og blive orienteret.


Henrik Rønnow og samtlige andre folkevalgte politikere i Haderslev Byråd har nægtet at lytte til klager om omsorgssvigt og manglende demokrati på Sommersted Plejehjem, ligesom de naturligvis hele tiden har haft kendskab til den manglende demokratiske proces.

JydskeVestkysten burde stille Henrik Rønnow og de andre politikere til ansvar for skandalen på Sommersted Plejehjem.

Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Livsstil For abonnenter

Fra militæruniform og lægekittel til afslappede ejere af en campingplads: - Hvad er det værste, der kan ske?