Annonce
Læserbrev

Politikernes medmenneskelige klarsyn

æserbrev: Politikerne bruger megen tid på at fortælle os, at fordi vi bliver ældre, så skal vi arbejde mere, men er den logik i overensstemmelse med sandheden? Eller er det udelukkende politisk spin, fordi vi i den arbejdsdygtige alder (hvad så end den måtte være?) skal arbejde, indtil vi dør? Er pensionen reelt set er afskaffet?

Arkæologer fra Australien (Canberra univeristetet) fastslog allerede for et par år siden, at "mennesker der dengang levede almindelige liv, blev generelt omkring 70 år gamle). Og jo gennemsnitsalderen er steget her til lands, men er den steget nok, til at vi skal arbejde, indtil vi bliver 70? Seriøst? Jeg vil anbefale folk at spare op til deres pension - og ikke kun forlade sig på politikernes medmenneskelige klarsyn, for det kommer ikke. Den slags er der nemlig ikke penge i. En pensionist, jeg kender, skrev følgende til mig: "Jeg kan ikke se, at det skal gå ud over jeres generation, fordi man i stor glædesrus efter anden verdenskrig lavede et hav af børn. Det kan I jo ikke gøre for og skal ikke bøde for, at vi er så mange gamle."

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Palle og de udstoppede fugle

Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce