Annonce
Kolding

Politiklagemyndigheden bekræfter efterforskning: Mand skudt af politiet

Politiet var lørdag til stede ved Hoppeshuse - en mand blev skudt af politiet. Foto: Local Eyes
Politiklagemyndigheden ville mandag ikke gå i detaljer vedrørende sagen. Den vil heller ikke komme med uddybende oplysninger om den mand, der blev skudt af politiet lørdag.

Hoppeshuse: Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) bekræftede mandag, at der er igangsat en efterforskning af en episode fra weekenden, hvor en mand blev skudt af politiet.

I vanlig kortfattet stil oplyser DUP, at der omgående efter underretning fra Sydøstjyllands Politi blev iværksat en efterforskning af episoden.

Det bekræftes desuden, at manden er indlagt og ikke i livsfare. Hverken politiet eller politiklagemyndigheden kommer mandens identitet - herunder alder - nærmere.

Annonce

Identitet ukendt

Jurist Christel Stigaard fra politiklagemyndigheden ønsker mandag ikke at gå i detaljer vedrørende sagen. Hun vil heller ikke komme med uddybende oplysninger om den mand, der er blevet skudt.

Kan du komme mandens identitet lidt nærmere? Hvad er for eksempel hans alder?

- Jeg kan ikke rigtig oplyse yderligere end det, vi allerede har skrevet på vores hjemmeside.

Hvorfor ikke?

- Det er et valg, vi tager, når en efterforskning sættes i gang. I denne sag mener vi, det er nok, at offentligheden ved, der er tale om en mand. Hans alder er ikke i den forbindelse vigtig. Vi skal også være påpasselige med ikke at melde for meget ud.

Jeg tænker, det kunne være rart for naboerne derude at vide, om det er en nabo eller en eller anden, der tilfældigt er på stedet. Kan du komme hans tilhørsforhold nærmere?

- Det kunne være rart, men det er som sagt begrænset, hvad vi kan sige. Du er selvfølgelig velkommen til at ringe igen om et par måneder og høre, om der er nyt.

Det skriver Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Sydøstjyllands Politi underrettede den 1. maj 2021 kl. 16.38 Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) om en episode kort forinden i Vonsild, hvor en mand under en politiforretning blev ramt af skud fra politiet. Manden er indlagt på sygehuset og er uden for livsfare.

Politiklagemyndigheden har på baggrund af underretningen straks iværksat en nærmere undersøgelse af episoden, i medfør af retsplejelovens § 1020 a, stk. 2. Efter denne bestemmelse iværksætter Politiklagemyndigheden efterforskning, når en person er afgået ved døden eller er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende var i politiets varetægt.

Når Politiklagemyndighedens undersøgelse er afsluttet, vil myndigheden udarbejde en redegørelse om sagen til Statsadvokaten i Viborg.

Politiklagemyndigheden har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger vedrørende sagen.

Annonce

Anholdt

– Vi har en politiforretning dernede. Vi har en anholdt, og jeg kan ikke udtale mig mere om den sag, sagde vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi lørdag eftermiddag til JydskeVestkysten.

Klokken 19.53 udsendte Sydøstjyllands Politi så en pressemeddelelse, hvor det blev bekræftet, at politiet havde afgivet skud mod en mand.

Sent lørdag bekræftede DUP, at manden var blevet ramt og indlagt.

Når Politiklagemyndighedens undersøgelse er afsluttet, vil myndigheden udarbejde en redegørelse om sagen til Statsadvokaten i Viborg.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Politiklagemyndigheden har til opgave at efterforske strafbare forhold begået af politipersonale i tjenesten samt sager om personer, der er afgået ved døden eller er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende var i politiets varetægt.

Politiklagemyndigheden har endvidere til opgave at behandle og træffe afgørelse i sager, hvor der er klaget over politipersonalets adfærd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce