x
Annonce
forside

Politimand og politiker: Hvem vil kæmpe for det lokale politi?

Jens Erik Damgaard efterlyser politisk opmærksomhed på lpkalpolitiet - og undrer sig over den manglende politiske interesse for sagen. Foto: Jørgen Kirk

Politimand og KD-byrådspolitiker Jens Erik Damgaard har flere gange opfordret byrådet til at tage kampen op mod udhulingen af det lokale politi - uden held. Nu gør han endnu et forsøg - det borgernære politi risikerer at forsvinde, advarer han.

Ringkøbing-Skjern: Mens de fleste politikere er helt fremme i skoene, når det handler om at få fingrene i nye statslige arbejdspladser, så kniber det med kampen for at fastholde dem, man har.

Sådan lyder anklagen fra Jens Erik Damgaard, der er politimand ved lokalpolitiet i Ringkøbing og byrådsmedlem for Kristendemokraterne.

Han har i flere omgange opfordret borgmesteren og sine byrådskolleger til at lægge pres på politiledelsen for at redde lokalpolitiet i Ringkøbing-Skjern. Men det har der ifølge Jens Erik Damgaard ikke være politisk interesse for.

- Der er i hvert fald ikke sket noget som helst. Jeg forstår det simpelthen ikke. Man skærer store lunser af det borgernære politi, og alligevel er der ingen opbakning til at protestere, siger han.

For et års tid siden valgte politiledelsen at nedlægge den lokale stationsleder-stilling og erstatte ham med en fællesleder, der sidder i Herning.

Siden er der gennemført flere ændringer. Blandt andet har man lukket ned for landpolitiet i Tarm og Videbæk, og den lokale efterforskningsafdeling er flyttet til Herning.

Det sidste brød de lokale kriminalfolk sig ikke om. Seks garvede og lokalkendte efterforskere har derfor skiftet job og sidder nu i den centrale efterforskning i Holstebro.

- Det er fortvivlende at opleve, hvordan det hele forsvinder herfra. Vi har haft flotte opklaringsprocenter. Nu skal vi overlevere sager til politifolk i Herning, som skal bruge en dag på at køre frem og tilbage for at afhøre folk i for eksempel Hvide Sande, siger Jens Erik Damgaard.

Han frygter, at politikfolk i Ringkøbing-Skjern kan blive et endnu mere sjældent syn end i dag, og at de små sager bliver henlagt.

Det gør ikke bare ondt i korpsånden og den faglige stolthed. Også befolkningen kommer til at mærke konsekvenserne, fastslår Damgaard.

- Det er en voldsomt frustrerende situation. Der er skåret i politiets kerneydelse i vores del af politikredsen, og det bliver ikke sidste gang, forudser Jens Erik Damgaard.

Han frygter, at den døgnbemandede patrulje, der stadig eksisterer i Ringkøbing-Skjern, bliver næste bid, der forsvinder.

- Det er man ganske enkelt nødt til at reagere på politisk, siger politimanden og politikeren, som opfordrer de politiske kolleger, som lige nu stiler efter at stå i spidsen for Ringkøbing-Skjern Kommune, til at tage kampen op.

- Der er brug for et stærkt politisk pres, hvis man vil forhindre, at det bliver endnu værre. Det er på høje tid at tage kampen op, siger politimanden og politikeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce