Annonce
Haderslev

Politisk aftale redder kunsthal 6100

Kunsthal 6100 åbnede i september 2019. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Byrådet er parat til at indgå en driftsaftale med kunsthallen, der hidtil levet af fondsstøtte. Nu kan Kunsthallen begynde at planlægge efteråret 2021.
Annonce

HADERSLEV: Fremtiden for Kunsthal 6100 på Gravene i Haderslev er sikret. Som et led i det brede budgetforlig i Haderslev Byråd er der fundet penge til, at kommunen indgår en fireårig samarbejdsaftale med centret, der slog dørene op i september i 2019.

Den politiske beslutning redder i realiteten livet for stedet, der blev åbnet og drives af Marie Dufresne med hjælp fra frivillige. I en ansøgning om en samarbejdsaftale, som Maries Dufresne sendte til udvalget for kultur og fritid i september, gør hun det klart, at kunsthallens dage uden en driftsaftale ville være talte.

Annonce

Udfordringer

”Den kortsigtede udfordring er, at vi lige nu kun har midler til løn og husleje til og med oktober 2020. Får vi ikke skaffet de nødvendige midler, er vi desværre nødt til at skrue helt ned for aktiviteterne og i værste fald lukke projektet før tid i forhold til den toårige programstøtte, der er givet fra Statens Kunstfond.


Det er fabelagtigt. Nu kan vi gå i gang med at planlægge efteråret 2021.

Marie Dufresne, Kunsthal 6100


Den mere langsigtede udfordring er, at hvis Haderslev fortsat skal have en kunsthal efter september 2021, har vi brug for en samarbejdsaftale med Haderslev Kommune, så vi kan komme i gang med både fondsarbejde og planlægning.”

Kjeld Thrane (K), formand for udvalget for kultur og fritid fortæller, at pengene blev fundet, fordi udvalget er enig i, at kunsthallen er et potentiale for byen:

- Og det har stået klart fra begyndelsen, at projektet var et eksperiment med fondsstøtte.

At der nu kommer ro om driften i en årrække glæder indehaveren:

- Nu har jeg søgt fondsmidler de sidste to år, prøvet og prøvet, men vi kan ikke skaffe støtte til den daglige drift herunder min løn. Den slags støtter fonde ikke, siger hun.

Budgetforliget indebærer, at der 2021-2024 afsættes 800.000 kroner til driftsaftalen, der skal konkretiseres af kommunen og Marie Dufresne.

- Det er fabelagtigt. Nu kan vi gå i gang med at planlægge efteråret 2021. Vi har jo siddet på hænderne og ikke turdet indgå aftaler med kunstnere, fordi vi tænkte: Jamen eksisterer Kunsthallen overhovedet i fremtiden, siger hun.

Kunsthal 6100 har lige nu 20 frivillige i alderen 16 til 70, og ifølge Marie Dufresne er der succes med at få flere mennesker mellem 16 og 40 med i arbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce