Annonce
Debat

Politisk aftale sikrer lokale gymnasier

Troels Ravn (S), MF. Privatfoto

Læserbrev: Vi har rigtig gode og velfungerende ungdomsuddannelser i Vejen – og det skal der fortsat være.

Jeg er derfor rigtig glad for, at regeringen med et bredt politisk flertal i Folketinget netop har indgået en aftale, som sikrer unges adgang til gymnasiale uddannelser i hele Danmark.

Det er en politisk beslutning, om vi vil have nærhed og lokale ungdomsuddannelser, og derfor handler regeringen nu. Det har afgørende betydning for en by som Vejen og en kommune som Vejen Kommune, at vi har attraktive og velfungerende uddannelser. Det betyder meget for de unge, at der ikke er lange afstande og transporttid til uddannelsesstederne, og det betyder meget for målsætningen om, at vi skal have alle unge til at tage en uddannelse. Og så har det også stor betydning for bosætning og erhvervslivet.

Annonce

For gymnasierne i landdistrikterne er det en særlig udfordring med faldende elevtal frem mod 2030. Tal fra Undervisningsministeriet viser, at Vejen Gymnasium & HF stod overfor at miste 22 procent af sit økonomiske tilskud.

Den indgåede aftale sikrer nu gymnasierne i landdistrikterne et økonomisk grundtilskud og et elevtal, således at gymnasierne fortsat er bæredygtige og har mulighed for udvikling og tilbud om attraktive studieretninger.

Aftalen hindrer samtidig, at de store uddannelsessteder i store byer som Esbjerg, Kolding og Vejle har et ubegrænset optag af elever.

Jeg mener også, det har stor interesse og betydning lokalt, at aftalen nu nedbryder barriererne for, at der kan oprettes Campus og udbydes gymnasiale uddannelser under samme tag. Det betyder, at der, hvor det er hensigtsmæssigt og et lokalt ønske, kan der laves fusioner mellem de gymnasiale uddannelser.

Med den politiske aftale løser vi nu en række tydelige problemstillinger. Gymnasierne og Landdistrikternes Fællesråd er positive, mens partierne Venstre og Konservative uforståeligt ikke er med i aftalen.


Det har afgørende betydning for en by som Vejen og en kommune som Vejen Kommune, at vi har attraktive og velfungerende uddannelser.

Troels Ravn, MF
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce