Annonce
Kultur

Politisk enighed: Kulturhuset i Nørre Nebel skal rives ned

Sådan ser det ud, hvis du kører ind i Nørre Nebel fra syd i dag. Kulturhuset skal nu rives ned og erstattes af parkeringspladser. Dermed bliver der også åbnet op for udsigt ind til parken bag bygningen. Arkivfoto: Martin Ravn
Alle tilstedeværende medlemmer i to udvalg har stemt for at rive kulturhuset i Nørre Nebel ned og flytte alle aktiviteter til skolen. Kun byrådets endelige godkendelse mangler.

Nørre Nebel: Alle tilstedeværende politikere i både Udvalget for Kultur og Fritid og Udvalget for Børn og Læring har nu stemt for, at kulturhuset i Nørre Nebel skal rives ned. Det vil sige, at alt tyder på et solidt flertal for nedrivningen, når sagen kommer i byrådet på tirsdag.

Alle aktiviteterne i kulturhuset skal i stedet flyttes over på skolen, der skal igennem en gennemgribende renovering. Skolen og det nuværende kulturhus ligger lige over for hinanden på samme vej.

Nørre Nebel Skole og Kulturhus

  • Nørre Nebel Skole og Kulturhus skal rumme en række forskellige aktiviteter.
  • Biblioteket skal både servicere skolen og alle andre. Det er det, der kaldes et kombi-bibliotek, og som også er på vej på skolen i Agerbæk.
  • Ungdomsklubben får cirka 280 kvadratmeter til sig selv, men kan også benytte skolens rum.
  • Lokalarkivet får cirka 170 kvadratmeter med læsesal, kontor og brandboks.
  • Der bliver etableret tekøkken tæt på mødelokaler, der kan benyttes til foredrag, fællesspisning, kurser og lignende. Desuden bliver der mulighed for at bruge skolens aula.

Frygter tom bygning

Det har længe været klart, at et flertal af politikerne har haft et ønske om at flytte aktiviteterne over på skolen. De har dog samtidig ønsket lokal opbakning, og derfor har der været afholdt to borgermøder og to arbejdsgruppemøder med deltagelse af folk fra Nørre Nebel. Politikerne ved nu, at der er modstand i dele af Nørre Nebel mod forandringerne.

- Men vi vurderer alligevel, at der er overvejende positiv stemning for at lave den her løsning, siger Peder Foldager (V), formand for børn og læring.

Indtil nu har det været usikkert, hvad der skulle ske med det gamle kulturhus, hvis aktiviteterne rykkede over på skolen. Men udvalgene har nu indstillet, at der skal findes penge til at rive bygningen ned. Årsagen er, at kommunen flere steder har oplevet, at tidligere kommunale bygninger har stået tomme og er begyndt at forfalde. Et eksempel på det er det tidligere rådhus i Nørre Nebel. Og så har en nedrivning også andre fordele.

- Det skaber noget åbenhed og lys omkring det nye skole/kulturhus med bibliotek og så videre, så det giver rigtig god mening at få fjernet den bygning, siger Peder Foldager.

Annonce

Bedre for ungdomsklub

Det har været fremme i debatten, at ungdomsklubben i Nørre Nebel får mindre plads på skolen end i kulturhuset. Men det er forsimplet at sige det, mener Peder Foldager:

- Ungdomsskolen har selv bidraget ved at fortælle, at de får andre muligheder. De kan benytte aulaen, musiklokalet og så videre. Alt i alt får alle mere, end de har i dag.

Annonce
Kultur For abonnenter

De kommer fra Sønderborg - men nu vil hele verden høre deres musik: Efterklang vender hjem til Sønderjylland for at varme op til prisuddeling

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video med unges opråb: Send ikke vores ven i døden

Esbjerg For abonnenter

Manglen på dagplejere er tæt på at være i konflikt med reglerne: Så mange har kommunen ansat siden september

Livsstil

Havemandens julebord kan ikke overdrives: Jul og stearinlys går hånd i hånd for Claus Dalby

Aabenraa

Fik 10-årig til at blotte sig og røre ved sig selv: Politiet fandt enorm mængde børneporno hos dømt 72-årig

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Erhverv For abonnenter

Ramt af aflysninger: Corona barberer antallet af kuverter til firmajulefrokoster ned fra 1200 til 200

Esbjerg

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Haderslev

Fumlebilist blev effektivt stoppet: 71-årig mand tog en bilists nøgler i et vejkryds

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Aabenraa

85-årig spøgelsesbilist mister bilen: Kørte forkert og foretog U-vending på motorvejen

Navne For abonnenter

Borgmesteren med de rappe replikker fik tak: Mange mødte op for sige farvel til Geil

Kolding

Feltet af arkitekter snævrer ind: Se de fem firmaer som skal forvandle Designskolen i Kolding

Annonce