Annonce
Esbjerg

Politisk flertal for oprensning af Mølledammen

Mølledammen i Ribe har i mange år været et meget omdiskuteret emne i Ribe. Nu vil et Venstre-flertal i Teknik & Byggeudvalget trods anbefalinger om det modsatte stemme for at få skåret grøde, og derved sikre et blankt vandspejl. Arkivfoto: Esbjerg Kommune
Venstres tre medlemmer af Esbjerg Kommunes Teknik & Byggeudvalg vil på fredagens udvalgsmøde informere miljøforvaltningen om, at man ønsker grødeskæring i Mølledammen for at sikre et blankt vandspejl. Dermed går Venstre-politikerne imod flere års indstilling fra forvaltningen om, at man ikke må rense Mølledammen på grund af følsom natur.

Ribe: Selvom den langstrakte sag om vedligehold af Mølledammen ikke er et punkt på dagsordenen på fredagens møde i kommunens Teknik & Byggeudvalg, kommer det meget omtalte område i Ribe alligevel til at få en central plads på mødet.

Venstres tre politikere i udvalget har nemlig besluttet, at man her vil informere miljøforvaltningen om, at man ønsker grødeskæring i Mølledammen i et omfang, der sikrer et blankt vandspejl. Med beslutningen går politikerne direkte imod miljøforvaltningens indstilling, men da Venstre har tre ud af fem pladser i udvalget, bliver forvaltningen efter alt at dømme nødt til at rette ind.

- Vi synes, både politikere og forvaltning har brugt uforholdsmæssigt meget tid på denne sag, og der har været så meget polemik, at vi nu har besluttet, at det er det vi gør, siger udvalgsmedlem Henning Ravn(V), der sammen med Alex Sørensen(V) og Anders Rohr Jørgensen (V) udgør Venstres flertal i udvalget.

Politikerne vil fortælle forvaltningen om deres beslutning på fredagens møde, så de på den måde giver forvaltningen mulighed for at komme med deres indstilling til en plan for Mølledammen, når sagen er på dagsordenen igen fredag 17. januar.

Annonce

Nok er nok

Henning Ravn forklarer, at der ikke er nogen i Venstres byrådsgruppe, der har talt imod beslutningen, og der ikke ligger nogen skjulte motiver bag det, at man melder så klart ud før Venstres beslutning har været diskuteret på et udvalgsmøde.

For faktisk ligger der kun én årsag bag - politikerne har ganske enkelt fået nok.

- Vi mener, der skal ske noget nu. Det ser vi gerne ske allerede i foråret, og vi vil derfor forfølge det spor, der går på at foretage grødeskæring, så vi i videst muligt omfang har et frit vandspejl i Mølledammen, siger Henning Ravn.

Hvad miljøforvaltning mener om det markante udspil fra Venstre må politikerne vente og se, for i begyndelsen af december fremlagde konsulentfirmaet Orbicon en længe ventet rapport med fem løsningsforslag til, hvornår man får blankt vandspejl i Mølledammen i Ribe. Der lød anbefalingen, at der ikke skulle arbejdes videre med nogen af de fem muligheder, fordi alle fem forslag blev vurderet til at være skadelige for Natura 2000-områdets arter og naturtyper.

- Forvaltningen bør følge den indstilling, vi som politikere kommer med. Jeg har ikke set nogen steder, at det vi nu vil gøre er decideret ulovligt, men vi mener bare ikke, at der er andre muligheder, nu hvor sagen allerede er trukket meget langt ud. Som politikere må vi nogle gange træffe beslutninger, der går lige til kanten, og så se, hvad der sker. Vi har i årevis lyttet til forvaltningen, uden at der er sket noget i sagen, og nu mener vi, at nok er nok, siger Henning Ravn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce