Annonce
Esbjerg

Politisk fokus skal gøre Esbjergs parker mere attraktive

Håbet er, at man på sigt vil kunne bruge den bynære natur som et trækplaster overfor potentielle tilflyttere. Arkivfoto

Esbjergs parker er kommet på listen over Teknik & Byggeudvalgets politiske indsatsområder og står dermed til en potentiel opgradering.

Esbjerg: Hvordan kan Esbjergs parker gøres mere indbydende? Det ønsker politikerne i Teknik & Byggeudvalget at blive klogere på, og derfor har man nu gjort parkmiljøer til et politisk indsatsområde i indeværende byrådsperiode.

Det betyder i praksis, at man inden længe vil gå i gang med at udarbejde en række overordnede visioner for byens parker, beplantning, grønne områder og stisystemer. Håbet er, at man på sigt vil kunne bruge den bynære natur som et trækplaster overfor potentielle tilflyttere.

- Vi har gjort det til et indsatsområde, fordi vi gerne vil gøre parkerne mere attraktive. Her tænker jeg ikke bare på at slå græs lidt oftere, men på at gøre parkerne mere levende. Vi er allerede startet lidt på den del, der handler om motion, siger udvalgsformand Søren Heide-Lambertsen (S) og henviser til den nye mountainbike-park ved Ådalen i Sædding og til Marbæk-planerne.

Annonce

Parker i Esbjerg


  • Vognsbølparken
  • Hjerting Strandpark
  • I.C Møllerparken
  • Esbjerg Bypark

Temainddelte parker

Der er blandet andet snak om at tematisere de enkelte parker efter formål og anvendelse, så én park eksempelvis indrettes til motion, aktivitet og liv, mens en anden park indrettes som et mere stille, meditativt område og et tredje område øremærkes til kunst og kultur.

Derudover er der udtalt ønske om, at visionerne også rummer forslag til, hvordan man kan indarbejde regnvandsløsninger i stil med projekt "Byens Hjerte" i Tjæreborg, hvor man bruger to forsinkelsesbassiner til at binde Tjæreborgs bymidte ved kirke, idrætshal, bibliotek og brugs sammen i en parklignende scene.

Hvad der helt præcist skal komme ud af planerne, er dog endnu for tidligt at sige.

- I andre byer ser man ofte parker i indre by, der summer af liv og aktiviteter. Nogle steder slikker man sol, andre steder spiller man petanque. I Esbjerg har vi ikke på samme måde forholdt os til, hvad vi ønsker, vores parker skal bruges til. Det er ikke fordi, vi ikke har flotte parker i dag. Det har vi, men de er ikke ret inkluderende. En måde at ændre det på, kunne være at lave en form for tematisering, men nu vi må se. Intet er afgjort endnu, siger udvalgsformand Søren Heide-Lambertsen.

Effekt til næste sommer

Selvom planerne først er på vej mod tegnebrættet, håber udvalgsformanden, at esbjergensere vil mærke effekten inden længe.

- Der er tale om løbende tiltag, så det er svært at sætte et præcist tidspunkt på. Men jeg forventer helt bestemt, at visse dele, vil kunne realiseres i denne byrådsperiode. Et forsigtigt bud vil være, at man til næste sommer vil begynde at kunne se effekten, siger Søren Heide-Lambertsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce