Annonce
forside

Politisk mål: Vi skal være 5. bedste erhvervskommune

Den kommende borgmester Hans Østergaard (V) og kommende viceborgmester Søren Elbæk (S) proklamerede mandag, at Ringkøbing-Skjern Kommune skal ligge i top 5 på det nationale erhvervsindeks. Foto fra live-sending

Der er udsigt til masser af politisk arbejde, hvis det nye byråd skal leve op til sine egne klare målsætninger.

Ringkøbing-Skjern: Det er en stor mundfuld.

Alligevel ryster de to politiske frontfigurer Hans Østergaard (V) og Søren Elbæk (S) ikke på hånden, når de fortæller om det nye byråds politiske målsætninger.

Et af målene er at blive blandt landets fem bedste, når det kommer til erhvervsklima. Dette års måling fra Dansk Industri placerede Ringkøbing-Skjern på en plads som nummer 23, så der skal nogle højdespring til, hvis målet skal indfries.

- Der vil helt sikkert være nogle knapper, vi kan skrue på, som vil bringe os højere op på listen, mener Hans Østergaard.

Samme holdning har Søren Elbæk.

- Der vil altid være ting, vi kan gøre bedre. Personligt tror jeg, at det kan være med til at gøre en forskel, at vi lægger op til langt mere dialog med virksomheder, end vi har haft tidligere, siger han.

Dårlig infrastruktur er en af forklaringerne på, at Ringkøbing-Skjern ikke ligger højere i undersøgelsen, hvordan vil I løse det?

- Det er rigtigt, at vores vejforbindelser ikke er gode nok. Vi skal lægge et langt større pres i forhold til opgradering af A15. Det handler blandt andet om at dyrke vores kontakter på Christiansborg, for infrastrukturen er afgørende, siger Søren Elbæk.

Østergaard og Elbæk vil også stå i spidsen for en ny politisk kultur, som giver mere indflydelse til både viceborgmesteren og de politiske næstformænd og satser mere på åbenhed. Der skal fremover holdes uformelle møder med borgerne, så politikerne får bedre føling med lokale ønsker og krav. Medarbejderne i kommunen skal kontrolleres mindre og bruge mindre tid på dokumentation. Der skal også udarbejdes en landdistrikts-strategi, som blandt andet beskriver, hvilke servicetilbud, der kan forventes.

Et særligt udvalg skal arbejde på at få Nationalpark Skjern Å sat i gang. Troen på, at det denne gang vil lykkes, er til stede.

- Statsministeren var ret klar i mælet, da han besøgte Videbæk. Han sagde, at han ville se med milde øjne på en ansøgning, siger Hans Østergaard, der nok skal minde Lars Løkke om løftet.

Helt konkret bliver der igen mulighed for at få kommunal støtte til at passe sine egne børn derhjemme, og det nye tilbud om gratis psykologhjælp til unge udvides til at omfatte aldersgruppen fra 12 til 25 år.

- Under valgkampen var der enighed om at der skal skabes en ny politisk kultur med fokus på åbenhed og dialog. Den fornyelse står vi sammen om at skabe, og vi er overbevist om, at det vil kunne mærkes, når vi tager fat på arbejdet, lyder løftet fra Østergaard og Elbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];