Annonce
Tønder

Politisk opbakning til ny højskole i Løgumkloster

Med økonomiudvalget tilsagn om kommunegaranti og starthjælp er der nu udsigt til, at der atter kommer liv i Løgumkloster Højskoles konkursramte bygninger. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
I timerne op til torsdagens kommunalbestyrelsesmøde besluttede økonomiudvalget i Tønder Kommune på et ekstraordinært møde, at støtte planerne om oprettelsen af en ny højskole i Løgumkloster. Den får til huse i den konkursramte Løgumkloster Højskoles bygninger.

LØGUMKLOSTER: Efter flere uger med ballade bag lukkede døre og i det offentlige rum tog sagen om fremtiden for Løgumkloster Højskoles konkursramte bygninger en ny drejning.

Torsdag eftermiddag, og dermed i timerne op til kommunalbestyrelsesmødet torsdag aften, hvor højskolen var på dagsordenen, meddelte Tønder Kommune, at der er politisk opbakning til at etablere en ny højskole i Løgumkloster:

- Økonomiudvalget i Tønder Kommune har på et ekstraordinært udvalgsmøde i dag besluttet, at støtte planerne om oprettelsen af en ny højskole i Løgumkloster. Den nye højskole skal have til huse i den konkursramte Løgumkloster Højskoles bygninger. Ifølge den selvejende institution Løgumkloster Højskole, der skal udvikle og drive højskolen, bliver der tale om en kulturkristen højskole med krop, sind og ånd i fokus, skriver Tønder Kommune i en udsendt pressemeddelelse.

- Vi har store forventninger til Løgumkloster Højskole, for vi er sikre på, at en højskole med fokus på krop, sind og ånd vil tiltale rigtig mange mennesker.

Mathias Knudsen, formand for den selvejende institution Løgumkloster Højskole og bestyrelsesformand for Løgumkloster Refugium

Kommunegaranti

Den nye udvikling i sagen sætter samtidig et punktum for tovtrækkeriet mellem de to bejlere til bygningen og den kommunale støtte, der var stillet i udsigt.

Sønderjyllands Seniorhøjskole med tidligere Løgumkloster-borgmester Kaj Armann som formand, stod til at modtage opbakningen, men trak sig. Dermed var vejen banet for initiativgruppen bag Løgumkloster Refugium, der også havde lagt billet ind på bygningerne.

- Vi har store forventninger til Løgumkloster Højskole, for vi er sikre på, at en højskole med fokus på krop, sind og ånd vil tiltale rigtig mange mennesker. Derfor er jeg også glad for, at økonomiudvalget i Tønder Kommune har givet os en positiv tilbagemelding på vores ansøgning, fortæller Mathias Knudsen.

Han er formand for den selvejende institution Løgumkloster Højskole, men også bestyrelsesformand for Løgumkloster Refugium, der har udviklet ideen og visionen for den nye højskole.

Økonomiudvalget besluttede endvidere, at yde et tilskud på 750.000 kroner til den videre konceptudvikling samt at stille en kommunegaranti på de tre millioner kroner, det vil koste at finansiere købet af den tidligere Løgumkloster Højskoles bygninger.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Efter corona og butikslukning: - Jeg kan sige dig, at vi har hænderne oppe

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Unge kastede kanonslag efter Betina og hendes børn: - Det kunne være gået helt galt

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Esbjerg For abonnenter

Byens største julefrokost-arrangør undrer sig over smitteopsporingen efter udbrud: Derfor informerede vi selv

Kolding For abonnenter

Rasmus er spastiker og kæmpe håndboldfan: Det er et frirum, hvor jeg kan glemme hverdagens problemer

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Varde For abonnenter

Firma med næsten 30 års erfaring er konkurs i tid med højkonjunktur: Ansatte afskediget og fritstillet

Tønder

Fra friluftsturister til fiskefoder: Turistchef stopper

Esbjerg For abonnenter

Bygherre får gok i nødden af politikere: Beskyldes for at have bygget i ond tro og skal fjerne ulovligt opsatte kviste

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Varde

Blæste alkometer højt op om formiddagen: Mand med meget aldrende fødselsattest sigtet for spritkørsel

Sønderborg For abonnenter

70 år gammel skov er ulovlig: Træerne skal væk, men skoven får lov at overleve som krat

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Annonce