Annonce
Tønder

Politisk opbakning til ny højskole i Løgumkloster

Med økonomiudvalget tilsagn om kommunegaranti og starthjælp er der nu udsigt til, at der atter kommer liv i Løgumkloster Højskoles konkursramte bygninger. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
I timerne op til torsdagens kommunalbestyrelsesmøde besluttede økonomiudvalget i Tønder Kommune på et ekstraordinært møde, at støtte planerne om oprettelsen af en ny højskole i Løgumkloster. Den får til huse i den konkursramte Løgumkloster Højskoles bygninger.

LØGUMKLOSTER: Efter flere uger med ballade bag lukkede døre og i det offentlige rum tog sagen om fremtiden for Løgumkloster Højskoles konkursramte bygninger en ny drejning.

Torsdag eftermiddag, og dermed i timerne op til kommunalbestyrelsesmødet torsdag aften, hvor højskolen var på dagsordenen, meddelte Tønder Kommune, at der er politisk opbakning til at etablere en ny højskole i Løgumkloster:

- Økonomiudvalget i Tønder Kommune har på et ekstraordinært udvalgsmøde i dag besluttet, at støtte planerne om oprettelsen af en ny højskole i Løgumkloster. Den nye højskole skal have til huse i den konkursramte Løgumkloster Højskoles bygninger. Ifølge den selvejende institution Løgumkloster Højskole, der skal udvikle og drive højskolen, bliver der tale om en kulturkristen højskole med krop, sind og ånd i fokus, skriver Tønder Kommune i en udsendt pressemeddelelse.

Annonce

- Vi har store forventninger til Løgumkloster Højskole, for vi er sikre på, at en højskole med fokus på krop, sind og ånd vil tiltale rigtig mange mennesker.

Mathias Knudsen, formand for den selvejende institution Løgumkloster Højskole og bestyrelsesformand for Løgumkloster Refugium

Kommunegaranti

Den nye udvikling i sagen sætter samtidig et punktum for tovtrækkeriet mellem de to bejlere til bygningen og den kommunale støtte, der var stillet i udsigt.

Sønderjyllands Seniorhøjskole med tidligere Løgumkloster-borgmester Kaj Armann som formand, stod til at modtage opbakningen, men trak sig. Dermed var vejen banet for initiativgruppen bag Løgumkloster Refugium, der også havde lagt billet ind på bygningerne.

- Vi har store forventninger til Løgumkloster Højskole, for vi er sikre på, at en højskole med fokus på krop, sind og ånd vil tiltale rigtig mange mennesker. Derfor er jeg også glad for, at økonomiudvalget i Tønder Kommune har givet os en positiv tilbagemelding på vores ansøgning, fortæller Mathias Knudsen.

Han er formand for den selvejende institution Løgumkloster Højskole, men også bestyrelsesformand for Løgumkloster Refugium, der har udviklet ideen og visionen for den nye højskole.

Økonomiudvalget besluttede endvidere, at yde et tilskud på 750.000 kroner til den videre konceptudvikling samt at stille en kommunegaranti på de tre millioner kroner, det vil koste at finansiere købet af den tidligere Løgumkloster Højskoles bygninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Varde For abonnenter

Hun ville egentlig have ham tilbage: 31-årig mand dømt for dele intime billeder af sin ekskæreste

Annonce