Annonce
Vejen

Politisk styregruppe udvides i sagen om Skovgårdsvej

Striden om Skovgårdsvej trækker ud, og nu skal den politiske styregruppe udvides. Arkivbillede fra vejens lukning.
Martin Boye fra Liberal Alliance bakker op om beslutningen men opfordrede i byrådssalen til hurtig nedrustning i sagen.

VEJEN: Den politiske styregruppe, der arbejder med striden om Skovgårdsvej, skal nu udvides. Et enigt byråd stemte tirsdag for, at gruppen udvides med to medlemmer - et medlem af Udvalget for Teknik og Miljø samt et medlem af Økonomiudvalget.

De to nye medlemmer bliver Frank Schmidt-Hansen (K) og Niels Therkildsen (S). I forvejen sidder følgende personer i styregruppen: Borgmester Egon Fræhr (V), udvalgsformand Vagn Sørensen (V), kommunaldirektør Ole Slot og direktør Sonja Miltersen.

Martin Boye fra Liberal Alliance benyttede i byrådssalen lejligheden til at opfordre udvalget til at tage en snak med lodsejer Martin Lund Madsen, så sagen om Skovgårdsvej kan blive løst hurtigst muligt.

Han sagde:

- Jeg har ikke noget imod, at styregruppen udvides, men man kan spørge sig selv, hvorfor den skal udvides. Måske er det på tide med en nedrustning. Jeg vil gerne opfordre til, at man tager en snak med lodsejeren - ikke mindst den seneste udvikling i sagen taget i betragtning.

Styregruppen blev dannet i 2015, og siden da har sagen om Skovgårdsvej taget flere, nye drejninger.

I Landsretten fik Banedanmark medhold, men Højesteret sagde, at den ekspropriation, der er fundet sted, var ulovlig.

Byrådet har siden sat gang i en proces, der skal gøre Skovgårdsvej lovlig. Denne proces er netop blevet stoppet af Vejdirektoratet, som har givet den klage, lodsejeren er kommet med, opsættende virkning, indtil klagen er afgjort.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce