Annonce
Vejen

Politiske gruppeformænd: Vi er uenige i LAs kritik

Anker Ulsdal fra SF kalder LAs krtik af borgmester Egon Fræhr for voldsom. Fire andre gruppeformænd er også uenige i kritikken. Arkivfoto

Martin Boye fra Liberal Alliance får ikke stor politisk opbakning til sin kritik af borgmester Egon Fræhr (V) og af samarbejdet i Vejen Byråd. En rundringning til de politiske gruppeformænd i byrådet viser, at fem ud af seks gruppeformænd er uenige i hans kritik.

VEJEN KOMMUNE: En rundringning til de politiske gruppeformænd i Vejen Byråd viser, at Liberal Alliances byrådsmedlem, Martin Boye, stort set står alene med sin kritik af det politiske samarbejde i Vejen Byråd og af borgmester Egon Fræhr (V). Han lancerede tidligere på ugen sin kritik i både byrådssalen og i en pressemeddelelse, og oplyste, at LA ikke længere kan støtte Vejens borgmester. Den eneste gruppeformand, han får opbakning fra, er Enhedslistens Jakob Borgensgård, som siger:

- Jeg er glad for, at vi skal drøfte samarbejdet i Vejen Byråd på et møde i koordinationsudvalget på mandag. Mødet blev vi indkaldt til tirsdag formiddag, altså før Liberal Alliance kom med deres udmelding. Der er helt klart plads til forbedring med hensyn til det politiske samarbejde i byrådet. Det er ikke min stil at gøre, som Martin Boye har gjort, men jeg kan godt være enig i noget af det, han siger. Jeg mener nemlig også, at der var mulighed for at opnå politisk enighed om budgettet, men en proces stod i vejen for dét.

Jakob Borgensgård påpeger, at det faktum, at der er mange enmands-partier, der ikke er repræsenteret i økonomiudvalget, giver kommunikationsmæssige udfordringer, og han har forberedt et indlæg til mødet i koordinationsudvalget på mandag. Hvad der står i dette indlæg, ønsker han ikke at offentliggøre i pressen.

Byrådet har mange enkelt mands-partier, og jeg tror, det kan være svært som nyvalgt byrådsmedlem at komme ind i byrådet med kun ét mandat, hvis man gerne vil have indflydelse.

Jørgen Thøgersen, gruppeformand for socialdemokraterne i Vejen Byråd

En voldsom kritik

Martin Boye valgte tirsdag på byrådsmødet at meddele, at han ikke længere kan støtte borgmester Egon Fræhr, som han mener (citat) "står i vejen for et godt og konstruktivt samarbejde".

Efterfølgende har avisen ringet til de politiske gruppeformænd i Vejen Byråd og har stillet dem to spørgsmål.

1) Hvordan stiller dit parti sig til, at LA har valgt at trække støtten til Vejens borgmester?

2) Hvordan stiller du dig som formand til Martin Boyes kritik af, at Venstres borgmester står i vejen for et godt, politisk samarbejde?

Samtlige gruppeformænd har svaret, at Liberal Alliances beslutning om ikke længere at støtte borgmesteren må stå for partiets egen regning, og de politiske gruppeformænd kan ikke nikke genkendende til kritikken af Egon Fræhr.

SFs Anker Ulsdal kalder kritikken voldsom og siger:

- Jeg er meget uforstående over for den kritik, Martin Boye retter mod borgmesteren. Jeg har ikke oplevet situationer, hvor vi i SF har følt, at Egon Fræhr skulle være så dårlig en borgmester for kommunen, at sådan en kritik er nødvendig. Jeg oplever på ingen måde, at nogen bevidst holdes udenfor.

Jørgen Thøgersen, gruppeformand for socialdemokraterne, er heller ikke enig i kritikken. Han siger:

- Vi er det største oppositionsparti i Vejen Byråd, og vi føler os både hørt og inddraget, men det er klart, at byrådet har mange enkelt mands-partier, og jeg tror, det kan være svært som nyvalgt byrådsmedlem at komme ind i byrådet med kun ét mandat, hvis man gerne vil have indflydelse.

Annonce

Plads til forskelligheder

Frank S. Hansen, gruppeformand hos De Konservative, siger:

- Det billede, Martin Boye tegner af borgmesteren, kan jeg ikke genkende. Martin glemmer, at han kun har ét mandat, og at han derfor på ingen måde er tungen på vægtskålen. Jeg synes, vi har en god dialog med plads til de forskelligheder, der nu engang er.

Anni Grimm fra Dansk Folkeparti siger:

- Jeg har altid haft et udmærket samarbejde med Egon Fræhr. Der er ordentlighed i hans måde at samarbejde på. Hvis kritikken fra LA har noget med sagen om Skovgårdsvej at gøre, skal Martin Boye huske på, at han har en minister siddende på Christiansborg, som har sagt god for den ekspropriation, der er foretaget, og som nu er krøbet i flyverskjul.

Venstres gruppeformand Vagn Sørensen udtalte tidligere på ugen, at han synes, man har et rigtigt godt samarbejde i Vejen Byråd.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Kig indenfor i det gamle posthus: En kleppert af en bankboks kan blive til vinkøleskab

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Sydjylland

Motorvej helt spærret i nordgående retning: Lastbil væltet henover midterautoværnet

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Kolding For abonnenter

Landmand taber 140.000 kroner om ugen på historisk lave svinepriser: Øjner konkurs hvis tingene ikke snart retter sig

Sønderborg For abonnenter

Alt for meget 'boligorgasme': Nybyggerne er en omgang søvndrukkent byggesjusk

Sydjylland

Seks ud af ti kommuner døjer med flere smittede - også på landsplan får corona mere magt

Varde

Handelschef for købstad forklarer: Derfor er julepynten allerede kommet op at hænge i efterårsferien

Kolding For abonnenter

Efter voldsom kritik fra utilfredse lejere: Nu får alle lejligheder i nybyggede boligtårne et mini-et-års-tjek

Vejen

Plakat-fulde lygtepæle: De lokale politikere kommer snart til at sende lange blikke efter kommunens borgere

Sydjylland

Motorvej helt spærret i nordgående retning: Lastbil væltet henover midterautoværnet

Sydjylland

Trods fjernelse af corona-restriktioner: Grænsekontrol fortsætter

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Esbjerg

Politiet beder om hjælp: Tyve stjal senge for 1,2 millioner kroner

Esbjerg For abonnenter

Museumsdirektøren træder tilbage efter eget ønske: Hun har bare alt for meget at lave til at gå på pension

Haderslev

Karsten arbejdede hele natten på at pumpe vandet væk: Afspærret vej åbner muligvis i løbet af i dag

Annonce