Annonce
112

Politistationen skulle brændes af

Her ved jernbanebroen på Kestrupvej traf de unge flere dumme beslutninger, og et vidne kom og afslørede dem i et forsøgt på at brænde bevismateriale af. Foto: Larz Grabau
Fire unge mænd var sure på politiet og ville hævne sig med hærværk og brandstiftelse.
Annonce

HADERSLEV: Fire lokale mænd i alderen 20 til 29 år blev mandag tiltalt for forsøgt på at brænde politigården på Gammelting af. Men det var bare én af de mange ting, som anklageskriftet indeholdt.

Alligevel blev første dag af retssagen næsten en tilståelsessag. De kunne stort set alle sammen erkende at det grove hærværk og brandstiftelsen natten til den 3. august 2018.

Der var lidt uenighed om nogle detaljer, om hvem der havde været mest aktiv og foreslået hvad. Men i store træk gik det ud på, at den 28-årige og den 20-årige var sure på politiet. Det var de to andre også - specielt den 29-årige har mange domme - men de to førstnævnte tilstod også et angreb med sten på politigården om aftenen den 2. august.

De havde samme dag haft en kontrovers med politiet på motorvejen. Her havde den 28-årige kørt fuldstændig vanvittigt, chikaneret en lastbil, og da den stoppede, gik han til angreb på den med knojern.

Han var høj på stoffer, blev anholdt og fik taget sit kørekort. Politiet tog ham med, men lod kammeraten selv finde hjem. Han var sur over at skulle gå til Haderslev fra motorvejen.

Sagen kort

De fire unge mænd er blandt andet tiltalt for groft hærværk og brandstiftelse mod Haderslev Politigård natten til den 3. august 2018, med risiko for at branden bredte sig til de andre biler i gården, hækken og samt selve politistationen. Og forud for det at have begået omfattende hærværk mod Autoleth A/S som en afledningsmanøvre.

Den yngste er tiltalt for at have truet et vidne med en totenschlæger, som han skal have slået ud med flere gange.

Annonce

Planlagde angrebet

Omkring midnat mødtes de fire og planlagde, hvordan de skulle hævne sig. Det var ikke nok, at de to havde kastet sten mod politigården; den skulle også brændes af.

Der blev hentet benzin i en dunk, og arrangeret en afledningsmanøvre, for at trække eventuelle betjente ud af politigården. Den gik ud over bilforhandleren Autoleth A/S på Gl. Christiansfeldvej.

Den 26-årige og den 29-årige kørte derop, den 29-årige kastede en del sten mod forhandlerens butiksruder samt en Mercedes, og så stak de af. De efterlod knuste ruder og andre skader for omkring 120.000 kroner.

De to andre kørte på scooter hen bag politigården, gik til hegnet og hældte benzin ud i gården og antændte det. Ilden fik fat i en container og to politibiler, men så heller ikke mere. Skaderne er gjort op til lidt over 54.000 kroner.

Annonce

Vidne fulgte efter dem

Så mødtes de alle sammen på Kestrupvej ved jernbanebroen. Her var deres planlægning stoppet. Men en af dem fik nu den indskydelse at skille sig af med dunken, som benzinen havde været i. En eller to af dem forsøgte at brænde den af, men så dukkede en bil op.

Tre af dem stak af op på banelegemet, mens den 26-årige fik en kort snak med chaufføren i bilen. Han ringede til politiet. Så fik de andre travlt med at komme ned ad trappen fra jernbanen.

De to ældste hoppede op på scooteren og stak af.

Den 20-årige trak en totenschlæger. Han er tiltalt for vidnetrusler og forsøg på grov vold mod vidnet, ved at have slået ud efter ham flere gange med våbnet. Det nægter den 20-årige. Han kan kun erkende almindelige trusler.

Han og den 26-årige kørte væk i bil, med vidnet efter sig. Vidnet valgte dog på et tidspunkt at følge efter scooteren i stedet for.

Retssagen fortsætter tirsdag.

Også den nu 20-årige angreb lastbilen, efter de havde kørt ckikanekørsel på motorvejen. Privatfoto fra lastbilens video
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce