Annonce
Aabenraa

Polske håndværkere rykker ind i tidligere asylcenter

Det tidligere plejecenter Bolderslev Midtpunkt vil fra januar atter summe af liv, når polske håndværkere rykker ind. Arkivfoto: Claus Thorsted

Aabenraa Kommune har lejet Bolderslev Midtpunkt ud til selskab, der har brug for indkvartering til polske håndværkere.

Bolderslev: Et esbjergensisk selskab, der hjælper et norsk firma med indkvartering til polske elektrikere og ingeniører, der arbejder i Flensborg.

Det bliver internationalt på det tidligere plejecenter Bolderslev Midtpunkt, som økonomiudvalget i Aabenraa Kommune netop har nikket ja til at leje ud for en treårig periode. Det sker i erkendelse af, at stedet i øjeblikket er umuligt at sælge, og at Bolderslev-borgerne ikke selv har et bæredygtigt projekt til de kommunale bygninger.

Dermed kommer der atter liv i bygningerne på Gammel Søndergade 20, der har stået tomt siden årsskiftet, hvor asylcentret lukkede.

- Sådan en bygning forfalder jo, når den ikke bliver brugt, så det er godt, der sker noget, siger formanden for Bolderslev Lokalråd, Henning Frisk.

Han glæder sig over, at der sammen med udlejningen er lavet en række ordensregler, så kommunen vil kunne holde hånd i hanke med, at der bliver ved med at se ordentligt ud.

Kun ét tilbud

Der var flere interesserede, der henvendte sig på Aabenraa Kommunes annonce om udlejning af Bolderslev Midtpunkt, men da fristen udløb, var der kun ét bud: Nemlig det fra Mars Invest ApS.I tilbuddet beskrives det blandt andet, at de ansatte, der skal bo i Bolderslev, skal godkendes af en gruppeleder, og at gruppelederen ligeledes vil komme på uanmeldte besøg for at sikre, at husordner overholdes ligesom "de kriterier, der i øvrigt er gældende som god opførsel".

Det er ifølge bilaget ligeledes aftale med HG Electronic, at skulle nogen mod forventning træde ved siden af, vil konsekvensen bliver bortvisning.

Træt af hoteller

Det behøver hverken Henning Frisk eller de øvrige lokale beboere dog at bekymre sig om. Det forsikrer John Christensen, der er medejer af det selskab, der har lejet bygningerne for 385.000 kroner årligt, og som står på spring til at komme i gang med at sætte stedet i stand. Allerede fra januar skulle det gerne være klar til at huse godt 30 polske håndværkere, der er hyret af norske HG Electronic til en større opgave på værftet i Flensborg.

- De polske elektrikere og ingeniører er udstationeret i otte måneder ad gangen, og de var trætte af hotelværelser i Flensborg, hvor de sidder og kukkelurer på seks kvadratmeter. Vi har løst nogle opgaver for nordmændene tidligere, der ikke har noget med indkvartering at gøre, men de spurgte os, om vi kunne hjælpe - og så fandt vi det her, forklarer John Christensen.

Annonce

På udkig efter lokale

I et bilag til tilbuddet er der beskrevet, hvordan de 17 lejligheder skal istandsættes, så der kan bo to i hver. Der bliver etableret hyggekroge på gangarealerne, og et møderum vil blive omdannet til et familierum, så der også er plads til, at håndværkerne kan få deres familier på besøg.

Der skal ansættes en vicevært og rengøringspersonale, og John Christensen har et par lokale navne på hånden til jobbet som vicevært.

- Vi vil gerne bruge lokale folk, for tingene skal gerne spille hele vejen rundt, som han udtrykker det.

Borgmester Thomas Andresen (V) er også glad for, at det er lykkedes at få lejet plejecentret ud.

- Det er en god løsning for alle parter. Udover at kommunen får lejeindtægterne, så sparer vi jo også penge til opvarmning og vedligeholdelse, som vi kan bruge til noget andet. Og Bolderslev-borgerne har nu en ny periode til at finde ud af, om de kan finde noget at bruge bygningerne til, siger han.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Aabenraa

Jebsen-arvinger holder hånden under passion: Nyt naturcenter består

Aabenraa

Har været forsvundet siden lørdag eftermiddag: Politiet beder borgere om hjælp med at finde savnet 68-årig kvinde

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Aabenraa

Politiet efterlyser: 68-årig dement kvinde er gået fra Rødekro

EfB

Mads Larsen glæder sig over klar strategi og central rolle på holdet: Ny EfB-anfører er i sit livs form

Sport

Mens du sov: Få nattens danske OL-højdepunkter her

Sydjylland

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Varde For abonnenter

Hun søgte aktiv dødshjælp, før en kostomlægning befriede hende fra et liv i smerter

Erhverv

Det handler om at kunne lade børnene løbe ned og købe en is: Landsbysamfund kæmper for at få købmand til byen igen

Annonce