Annonce
Aabenraa

Polske håndværkere rykker ind i tidligere asylcenter

Det tidligere plejecenter Bolderslev Midtpunkt vil fra januar atter summe af liv, når polske håndværkere rykker ind. Arkivfoto: Claus Thorsted

Aabenraa Kommune har lejet Bolderslev Midtpunkt ud til selskab, der har brug for indkvartering til polske håndværkere.

Annonce

Bolderslev: Et esbjergensisk selskab, der hjælper et norsk firma med indkvartering til polske elektrikere og ingeniører, der arbejder i Flensborg.

Det bliver internationalt på det tidligere plejecenter Bolderslev Midtpunkt, som økonomiudvalget i Aabenraa Kommune netop har nikket ja til at leje ud for en treårig periode. Det sker i erkendelse af, at stedet i øjeblikket er umuligt at sælge, og at Bolderslev-borgerne ikke selv har et bæredygtigt projekt til de kommunale bygninger.

Dermed kommer der atter liv i bygningerne på Gammel Søndergade 20, der har stået tomt siden årsskiftet, hvor asylcentret lukkede.

- Sådan en bygning forfalder jo, når den ikke bliver brugt, så det er godt, der sker noget, siger formanden for Bolderslev Lokalråd, Henning Frisk.

Han glæder sig over, at der sammen med udlejningen er lavet en række ordensregler, så kommunen vil kunne holde hånd i hanke med, at der bliver ved med at se ordentligt ud.

Kun ét tilbud

Der var flere interesserede, der henvendte sig på Aabenraa Kommunes annonce om udlejning af Bolderslev Midtpunkt, men da fristen udløb, var der kun ét bud: Nemlig det fra Mars Invest ApS.I tilbuddet beskrives det blandt andet, at de ansatte, der skal bo i Bolderslev, skal godkendes af en gruppeleder, og at gruppelederen ligeledes vil komme på uanmeldte besøg for at sikre, at husordner overholdes ligesom "de kriterier, der i øvrigt er gældende som god opførsel".

Det er ifølge bilaget ligeledes aftale med HG Electronic, at skulle nogen mod forventning træde ved siden af, vil konsekvensen bliver bortvisning.

Annonce

Træt af hoteller

Det behøver hverken Henning Frisk eller de øvrige lokale beboere dog at bekymre sig om. Det forsikrer John Christensen, der er medejer af det selskab, der har lejet bygningerne for 385.000 kroner årligt, og som står på spring til at komme i gang med at sætte stedet i stand. Allerede fra januar skulle det gerne være klar til at huse godt 30 polske håndværkere, der er hyret af norske HG Electronic til en større opgave på værftet i Flensborg.

- De polske elektrikere og ingeniører er udstationeret i otte måneder ad gangen, og de var trætte af hotelværelser i Flensborg, hvor de sidder og kukkelurer på seks kvadratmeter. Vi har løst nogle opgaver for nordmændene tidligere, der ikke har noget med indkvartering at gøre, men de spurgte os, om vi kunne hjælpe - og så fandt vi det her, forklarer John Christensen.

Annonce

På udkig efter lokale

I et bilag til tilbuddet er der beskrevet, hvordan de 17 lejligheder skal istandsættes, så der kan bo to i hver. Der bliver etableret hyggekroge på gangarealerne, og et møderum vil blive omdannet til et familierum, så der også er plads til, at håndværkerne kan få deres familier på besøg.

Der skal ansættes en vicevært og rengøringspersonale, og John Christensen har et par lokale navne på hånden til jobbet som vicevært.

- Vi vil gerne bruge lokale folk, for tingene skal gerne spille hele vejen rundt, som han udtrykker det.

Borgmester Thomas Andresen (V) er også glad for, at det er lykkedes at få lejet plejecentret ud.

- Det er en god løsning for alle parter. Udover at kommunen får lejeindtægterne, så sparer vi jo også penge til opvarmning og vedligeholdelse, som vi kan bruge til noget andet. Og Bolderslev-borgerne har nu en ny periode til at finde ud af, om de kan finde noget at bruge bygningerne til, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce