Annonce
Esbjerg

PolyTech opnår særlig certificering for bæredygtighed som de første i vindindustrien

CEO Mads Kirkegaard har hos Polytech fokus på at understrege overfor kunder, samarbejdspartnere og ansatte, at man går helhjertet ind i at fremme FN’s 17 verdensmål. Foto: Christer Holte
Vindleverandøren PolyTech i Bramming har netop som de første i verden opnået den attraktive SDG-certificering på grund af virksomhedens ambitiøse arbejde med integrering FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Og nu sætter Polytech nye mål for forretningsstrategien.
Annonce

Bramming: FN's 17 Verdensmål for en global, bæredygtig udvikling er blevet en så vigtig del af vindleverandøren PolyTechs arbejde, at Bramming-virksomheden netop er blevet SDG-certificeret af den anerkendte auditør Bureau Veritas – i øvrigt som den første virksomhed overhovedet i den internationale vindmøllebranche.

FN's 17 verdensmål - også kaldet SDG'erne for Sustainable Development Goals - har siden 2015 haft et særligt fokus i vindbranchen og erhvervslivet generelt, og derfor optræder de 17 verdensmål centralt i Polytechs forretningsmål og -strategi.

– Vi har valgt at understrege overfor vores kunder, samarbejdspartnere og ansatte, at vi går helhjertet ind i at fremme FN’s 17 verdensmål. Bæredygtighed og ansvarlighed er en essentiel del af de produkter og services, vi tilbyder. Virksomheder uden en markant positiv holdning til SDG´erne vil på sigt blive uinteressante for både medarbejdere og kunder, forklarer CEO hos Polytech, Mads Kirkegaard, der globalt står i spidsen for cirka 800 medarbejdere.

Annonce

Essentielt

– Derudover er verdensmålene en fremragende ramme til at sikre fokus på de områder, hvor vi i PolyTech kan gøre den største forskel. For PolyTech er det helt essentielt, at vi tager aktiv del i at forbedre de sociale og klimamæssige udfordringer, verden stadig står i.

Mads Kirkegaard forklarer, at Polytech ser verdensmålene som et strategisk fundament, og at certificeringen kun er første skridt på en lang SDG-rejse, der får omsiggribende betydning for forretningsstrategien.

– I vores 2025 strategi er alt fra produktudvikling, produktion, processer og procedurer blevet gennemgået for at sikre, at de har verdensmålene for øje. Når man som virksomhed begynder at implementere verdensmålene, er det vigtigt, at det ikke bliver en proces, der er afkoblet fra den daglige forretningsgang, men er en integreret del af måden, vi tænker forretning på, påpeger Mads Kirkegaard, der ser certificeringen som afgørende for fastholdelse og ikke mindst tiltrækning af arbejdskraft på den internationale scene.

Annonce

Frontløbere

Hos Polytech anerkender man vigtigheden i at være frontløbere - ikke kun for dem, men for hele vindmøllebranchen.

– De produkter og løsninger, vi tilbyder, bidrager til den grønne omstilling og skal naturligvis produceres på ansvarlig vis og i overensstemmelse med SDG’erne. Vi stolte af at kunne fortælle, at vi er certificeret i de 17 verdensmål, da vi dermed viser, at vi bidrager til at løse nogle af de sociale og klimamæssige problemer verden står overfor, siger Mads Kirkegaard.

Verdensmål

Det er den internationale certificeringsvirksomhed Bureau Veritas, der står bag og auditerer SDG-certificeringen, og som dokumenterer virksomheders implementering af FN's verdensmål for bæredygtig udvikling

Efter certificeringen gennemføres årlige vedligeholdelsesbesøg for at dokumentere den videre indsats for at opnå verdensmålene.

Eksempler er, at Polytech giver tilskud til, at medarbejderne køber grøn strøm, at der er stor fokus på genanvendelighed af termoplast og fokus på overholdelse af minimumslønninger hos leverandører.

FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere på FN-topmødet i New York den 25. september 2015. De består af 17 mål og 169 delmål og er den til dato mest ambitiøse, globale udviklingsdagsorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce