Annonce
Aabenraa

Populær butiks efterfølger må dreje nøglen efter tre år

Jonna Hermann (t.v.) og Kirsten Gosmer Sögaard må kaste håndklædet i ringen for Hermann & Sögaard i Padborg Torvecenter. Foto: Bo Nielsen

Birthe Johansen solgte under navnet Bibbe dametøj i Padborg Torvecenter i 36 år. Så langt kom efterfølgeren, Hermann & Sögaard, ikke. Det sidste udsalg er i gang.

Padborg: Lidt mere end tre år fik de. Veninderne Jonna Hermann og Kirsten Gosmer Sögaard, der under navnet Hermann & Sögaard overtog lejemålet i Padborg Torvecenter, da Birthe Johansen gik på pension og i sommeren 2015 lukkede Bibbe efter 36 år. Et farvel, der gav genlyd, fordi Bibbe trak kunder til fra det meste af landsdelen. Nu er det imidlertid slut for efterfølgerne, og ophørsudsalget er begyndt.

- Tilstrømningen af kunder har været dalende årene igennem. Tallene taler for sig selv. Det er ikke lysten, der mangler, siger Kirsten Gosmer Sögaard.

- Vi kan ikke komme videre nu - ikke skære længere ind til benet - og vi kan ikke tvinge folk herind, forklarer hun.

Når kunderne tømmer hylder og stænger for de sidste udsalgsvarer, er der kun indehaverne tilbage til at betjene. Medarbejderne er blevet sparet væk undervejs.

- De kunder, vi har set i dag (tirsdag, red.), og i går er den dejlige gruppe af kunder, vi plejer at se. Den gruppe skulle bare have været lidt større, siger Kirsten Godmer Sögaard.

Annonce

Det er er frygteligt, når man brænder for noget og ikke kan få lov at udføre det.

Kirsten Gosmer Sögaard

Traf selv beslutningen

Hun mener ikke, det er nethandlen, der har trukket tæppet væk under forretningen i Padborg Torvecenter.

- Det er blevet flere om buddet, der går efter samme aldersgruppe og med samme varegrupper i de omkringliggende byer, forklarer hun.

Det var i begyndelsen af sidste uge, veninderne nåede til erkendelsen, at eventyret må slutte. Det var ikke bankens beslutning.

- Det var hårdt og slet ikke det, vi har lyst til. Det hele kører rundt i én. Det er frygteligt, når man brænder for noget og ikke kan få lov at udføre det, synes Kirsten Gosmer Sögaard.

Det er et stort lejemål, Hermann og Sögaard efterlader tomt, og udsigten til at få en ny butik af samme type er dårlig, mener Kirsten Gosmer Sögaard.

- Jeg er bange for, butikken kommer til at stå tom. Jeg ved ikke, hvem der tør investere i den. Det er en satsning, siger hun.

Indehaverne håber, de kan komme ud af butikseventyret med skindet på næsen uden at sætte penge til. Heldigvis har de kun boet til leje.

Ejere uden plan

Kirsten Gosmer Sögaard ved ikke, hvad hun skal lave, når ophørsudsalget er slut, og lokalet ryddet, og hun magter heller ikke at tænke på det lige nu. Det samme gør sig gældende for Jonna Hermann.

- Nu skal vi have sagt ordentligt farvel til de søde kunder, som har støttet os, og så må vi se, om der er nogen, der har lyst til at have mig, siger Jonna Hermann, der har mødt mange vantro blikke, efter ophørsudsalget blev skudt i gang:

- Alle de kunder, der har været forbi indtil nu, har sagt, det må være en joke. At det ikke kan passe. Hvad skal Padborg Torvecenter uden jer, har de sagt.

Det svar blæser i vinden, men når butikken er tømt, vil de snart tidligere kunder få deres svar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce