Annonce
Tønder

Populær festival slår alle rekorder

Rømø Motor Festival med gamle biler har ikke bare skabt opmærksomhed nationalt - også internationalt har man fået øjnene op for arrangementet. Sidste år fulgte 20.000 tilskuere strand-racet, og interessen for at være med i år er rekordstort. Arkivfoto: André Thorup
Rømø Motor Festival har lukket ned for ansøgninger om at få lov at køre med ved vintage strandracet 31. august i år. Flere end 200 ansøgninger fra ind- og udland sætter ny rekord. Og der bliver ikke plads til alle.

RØMØ: Rømø Motor Festival lukkede ved midnat 30. april for ansøgninger om at få lov at køre med ved vintage-strandracet 31. august.

Organisationen bag festivalen har i år modtaget flere end 200 ansøgninger fra ind- og udland. En ny rekord, der slår alle forventninger.

Den massive interesse betyder samtidig, at festivalen for første gang må skuffe håbefulde ansøgere. Festivalen har sat 115 deltagende køretøjer som øverste grænse for at kunne gennemføre et race, der har topklasse for både deltagere og publikum.

- Det handler om integritet. Festivalens dna er kørerne og deres oplevelse. Vi har samtidig et ansvar for at afvikle en sikker festival for deltagerne og publikum. Vi er selvfølgelig kede af, at vi må skuffe nogle, men det handler om at fastholde den fantastiske oplevelse. Det gør vi ikke ved at booste deltagerantallet. Tænk, hvis du kørte tusindvis af kilometer for at nå dit drømmemål, og så måtte holde i en lang kø og nøjes med en eller to ture. Det hverken kan eller vil vi forsvare, siger festivalen med presseansvar Steffan Skov i spidsen i en udtalelse.

De kommende to uger vil alle ansøgere få svar.

- Der tegner sig konturerne af et fantastisk race i året, hvor vi kan fejre 100 år med strandrace i Danmark. Med unikke og enestående vintage køretøjer fra en lang række lande, lyder det i udtalelsen.

Annonce

Motor Festival

Rømø Motor Festival afvikles i år fra 30. august til 1. september.

Racet køres lørdag 31. august på Lakolk Strand, Rømø.

Den første Rømø Motor Festival blev kørt i september 2016.

Sprængte alle rammer

Rømø Motor Festival kører i år for fjerde gang. På forholdsvis kort tid har festivalen vokset sig stor, og den er så populær, at logistikken næsten ikke kan følge med.

Sidste år kom der Ifølge den officielle pressemeddelelse fra arrangørerne omkring 20.000 personer for at se gamle motorcykler og biler fra 11 lande køre løb på Lakolks strandsand. En kæmpe succes - men også en succes, som lægger op til mere arbejde på det trafikale plan. Således var der sidste år kødannelser over hele Rømødæmningen og den massive interesse førte også til problemer på rute 11 helt op mod Ribe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce