Annonce
Trekantområdet

Populær festmusiker skruer ned - og op: Vil satse mere på livestreaming og foto

Coronakrisen har været held i uheld for Christian Daugaard, der har valgt at investere over en halv million kroner i sin virksomhed med ombygning af lade, rydning af skov og indretning af stort studie. Foto: Jørgen Hasseriis
Coronatiden har været svær for mange, og musikerne er ikke gået ram forbi. Det må den lokale musiker Christian Daugaard sande. Han skruer nu ned for musikken og vil satse mere på livestreaming og foto.
Annonce

Give: Det er ikke med sin gode vilje, men alligevel med et godt blik for fremtiden, at indehaver af Give Foto, Christian Daugaard, nu justerer på sit virke som selvstændig.

Den lokale fotograf har de seneste fem år været festmusiker og landet over hevet så godt i sin akustiske guitars strenge, at han har kunnet leve af det.

Langt over 100 jobs årligt er det blevet til med et væld af ørehængere fra musikhimlen for feststemte og glade gæster ved alt fra kobberbryllupper og firmafester til konfirmationer og receptioner i hele Danmark.

Et liv han elsker, men også et liv, der har trukket meget på ham. 130 jobs om året i hele landet og lange ture med fuldt bookede weekender har kostet kræfter.

Annonce

Glad for hjælpepakke

Og så blev det pludselig held i uheld med coronatiden. Med den og de mange aflysninger af fester, kan han se, at coronatiden simpelthen gør det for usikkert at være musiker.

Så nu har han besluttet sig for at skrue ned for volumen - og op for noget andet.


Corona ramt mig på godt og ondt. Det har gjort lidt ondt på økonomien, men har givet mig anledning til at få reflekteret over tilværelsen og fået øje på nye forretningsmuligheder.

Christian Daugaard, fotograf og festmusiker


- Jeg skærer drastisk ned på mit musikvirke. Jeg stopper ikke og har allerede samtlige lørdage fra april til oktober besat i næste års kalender. Men på grund af usikkerheder omkring corona tør jeg ikke længere stole på, at det er et stabilt job, forklarer den 32-årige musiker.

- Jeg kan ikke undvære at spille musik. Det er en del af mig. Men at jeg nu skruer ned gør, at jeg ikke bliver så følsom over for aflysninger mere, siger han.

Den kalender vil han nu trimme, så han fremover maksimalt får 40 jobs på en sæson.

- Jeg fik støtte via hjælpepakkerne, og det er jeg dybt taknemlig for. Men det var også en hård tid, og det var ikke mere end, at det lige kunne løbe rundt med mine udgifter, fortæller han.

Annonce

Mere tid til familien

Det er ikke kun usikkerheden om bookinger, men også selve arbejdstiderne, der har spillet ind i Christian Daugaards beslutning. Godt nok er musikken hans hjertebarn, men det er konen og datteren også.

- Der er et familiehensyn. Jeg har overbelastet mig selv i for mange år og vil gerne drosle ned i forhold til aften- og weekendarbejde, erkender han blankt om privatlivet.

- Far, hvorfor arbejder du så meget, spurgte hans ni-årige datter en dag.

- Det gjorde dybt indtryk og fik mig til at tænke over tingene, erkender den travle far.

Annonce

Bygger større studie

En af gevinsterne ved at drosle ned for musiklivet er, at det vil give ham mere "mentalt frirum" til at fokusere på foto, video og livestreamning.

- Det er den tendens, jeg ser. Videoer på Youtube og Facebook er en type nicheunderholdning, jeg tror bliver mine nye primære arbejdsområder. Jeg vil også bruge min energi på at hjælpe andre musikere med at få deres visuelle profil opdateret, fortæller Christian Daugaard, der før han blev selvstændig var teknisk chef på Hotel Vejlefjord og derfor har stor erfaring med lys og lyd.

Som et led i udviklingen af sit arbejdsliv er han gået i gang med at bygge et større studie i laden på hjemadressen på Riisvej. En investering på over en halv million kroner.

- Studiet skal imødekomme mine private kunders behov for at få taget billeder i naturen. Jeg bor midt i skoven og glæder mig til at kunne kombinere studieoptagelser med en gåtur her, forklarer han.

Udover moderniseringen af laden har han også fået ryddet et stort stykke skov ved siden af huset for at få bedre mulighed for naturoptagelser.

Annonce

Lukker i Østergade

Med volumeknap-manøvren skifter han samtidig kanal, for nu at blive i sproget. Forretningen i Østergade lukker per 1. januar. Den åbner dog igen i de nye rammer på Riisvej - efter planen 1. februar.

Og så er der en plan mere. Sammen med to branchekolleger, Torsten Frøstrup fra Videolab Vejle og Claus Haargaard fra Lab2, etablerer han næste år anpartsselskabet Streamlive.dk. Faktisk er de allerede i gang og har lavet flere opgaver for forskellige virksomheder og institutioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt til Danmark fortæller: Journalist Kasper Løvkvist var øjenvidne til grædende statsminister - hør hans oplæsning her

Esbjerg

3. døgn uden nye smittede: Vadehavsskole er ved at have styr på smitteudbrud

Annonce