x
Annonce
Esbjerg

Populær isbutik i Ribe: Der kan gå måneder før vi igen sælger is

Der plejer at være lang kø til forretningen Isvaflen i Ribe, når butikken åbner op for sæsonen. Arkivfoto: André Thorup
Henrik Thomsen driver én af landets mest populære isforretninger, Isvaflen i Ribe. Han skulle have åbnet i fredags, men han frygter, at det først bliver i maj eller juni han og hans medarbejdere igen kan sælge gammeldags vafler, soft ice og alle de andre typer af is.

RIBE: Isvaflen i Ribe hører til i kategorien blandt landets mest populære isforretninger, som hver dag i sommerhalvåret tiltrækker hundredevis af gæster i en by, som på årsbasis har op imod en million turister.

Men alt det har corona-virussen sat en effektiv stopper for. Isvaflen skulle oprindelig have haft første åbningsdag for sommersæsonen i fredags - den 20. marts - men allerede den 12. marts meldte ejeren af forretningen, Henrik Thomsen ud, at åbningen af forretningen ville blive udskudt i 14 dage.

- Og det kommer jo ikke til at holde. Som det ser ud nu kommer der til at gå meget længere tid, før vi kan åbne. Jeg frygter, at vi kommer helt hen i maj eller juni, før vi igen kan åbne. Men dybest set ved vi det jo ikke. Vi vælger at forholde os til de meldinger, der kommer fra myndighederne, og de meldinger må vi jo følge. Vi er lige nu i en boble af uvished, men vi kommer næppe i gang med at sælge is foreløbig, lyder den skeptiske vurdering fra Henrik Thomsen.

Annonce

- Som det ser ud nu kommer der til at gå meget længere tid, før vi kan åbne. Jeg frygter, at vi kommer helt hen i maj eller juni, før vi igen kan åbne.

Henrik Thomsen, ejer af Isvaflen i Ribe

Lange køer

Når Isvaflen normalt starter sommersæsonen plejer der at stå mennesker tæt i en lang kø langt hen ad gågaden i Ribe.

- På åbningsdagen, hvor vi normalt kører med slagtilbud plejer vi at sælge 1500-1700 vafler. Vi har da også talt om, at vi måske kunne åbne og sælge is ud af et vindue eller noget i den stil. Men det er vi gået fra. Vi holder lukket, og vi åbner ikke før det igen er forsvarligt, og før vi får klare meldinger fra myndighederne, siger Henrik Thomsen.

Er I økonomisk polstret til den her situation?

- Det afhænger jo af, hvor lang tid det her varer. Kommer vi først igang igen hen på sommeren bliver det en alvorlig økonomisk bet for os, siger han.

Henrik Thomsen oplyser, at han har et par fastansatte medarbejdere, som er ansat henholdsvis 24 og 30 timer ugentlig. Han håber, at han kan få økonomisk kompensation til disse medarbejdere via de redningspakker Folketinget og regeringen har sagt god for. Derudover er der ansat en lang række ungarbejdere, unge studerende, som går glip af indtægten fra det fritidsjob de altså næppe foreløbig kan komme i gang med at udføre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce