Annonce
Esbjerg

Populær isbutik i Ribe: Der kan gå måneder før vi igen sælger is

Der plejer at være lang kø til forretningen Isvaflen i Ribe, når butikken åbner op for sæsonen. Arkivfoto: André Thorup
Henrik Thomsen driver én af landets mest populære isforretninger, Isvaflen i Ribe. Han skulle have åbnet i fredags, men han frygter, at det først bliver i maj eller juni han og hans medarbejdere igen kan sælge gammeldags vafler, soft ice og alle de andre typer af is.
Annonce

RIBE: Isvaflen i Ribe hører til i kategorien blandt landets mest populære isforretninger, som hver dag i sommerhalvåret tiltrækker hundredevis af gæster i en by, som på årsbasis har op imod en million turister.

Men alt det har corona-virussen sat en effektiv stopper for. Isvaflen skulle oprindelig have haft første åbningsdag for sommersæsonen i fredags - den 20. marts - men allerede den 12. marts meldte ejeren af forretningen, Henrik Thomsen ud, at åbningen af forretningen ville blive udskudt i 14 dage.

- Og det kommer jo ikke til at holde. Som det ser ud nu kommer der til at gå meget længere tid, før vi kan åbne. Jeg frygter, at vi kommer helt hen i maj eller juni, før vi igen kan åbne. Men dybest set ved vi det jo ikke. Vi vælger at forholde os til de meldinger, der kommer fra myndighederne, og de meldinger må vi jo følge. Vi er lige nu i en boble af uvished, men vi kommer næppe i gang med at sælge is foreløbig, lyder den skeptiske vurdering fra Henrik Thomsen.

- Som det ser ud nu kommer der til at gå meget længere tid, før vi kan åbne. Jeg frygter, at vi kommer helt hen i maj eller juni, før vi igen kan åbne.

Henrik Thomsen, ejer af Isvaflen i Ribe

Annonce

Lange køer

Når Isvaflen normalt starter sommersæsonen plejer der at stå mennesker tæt i en lang kø langt hen ad gågaden i Ribe.

- På åbningsdagen, hvor vi normalt kører med slagtilbud plejer vi at sælge 1500-1700 vafler. Vi har da også talt om, at vi måske kunne åbne og sælge is ud af et vindue eller noget i den stil. Men det er vi gået fra. Vi holder lukket, og vi åbner ikke før det igen er forsvarligt, og før vi får klare meldinger fra myndighederne, siger Henrik Thomsen.

Er I økonomisk polstret til den her situation?

- Det afhænger jo af, hvor lang tid det her varer. Kommer vi først igang igen hen på sommeren bliver det en alvorlig økonomisk bet for os, siger han.

Henrik Thomsen oplyser, at han har et par fastansatte medarbejdere, som er ansat henholdsvis 24 og 30 timer ugentlig. Han håber, at han kan få økonomisk kompensation til disse medarbejdere via de redningspakker Folketinget og regeringen har sagt god for. Derudover er der ansat en lang række ungarbejdere, unge studerende, som går glip af indtægten fra det fritidsjob de altså næppe foreløbig kan komme i gang med at udføre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Tønder tabte pusten efter pausen

Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce