Annonce
Esbjerg

Populær kaffeknallert risikerer at blive smidt ud af Ribe

Morten Kjældgaard her ved kaffeknallerten i forbindelse med sidste års Stafet for livet i Ribe. Her som ved mange andre lejligheder er han på banen med tilbud om god kaffe. Privatfoto.
Morten Kjældgaard startede for to et halvt år siden med at sælge kaffe fra sin mobile kaffeknallert. Nu har han af kommunen fået at vide, at han ikke må sælge kaffe tættere på end 150-200 meter fra kaffesælgende virksomheder. I praksis betyder det, at han forvises fra bymidten i Ribe.

RIBE: Morten Kjældgaard var temmelig forbløffet, da han forleden fik et brev fra Esbjerg Kommune. I brevet stod der, at han ikke må sælge kaffe fra sin mobile kaffeknallert inden for en afstand på 150-200 meter fra den nærmeste butik, café og restaurant, der sælger kaffe.

- I praksis vil det betyde, at jeg ikke må sælge kaffe i bymidten i Ribe. Det betyder, at jeg kan stå ude på Plantagevej mellem A.P. Jørgensen og Skovgrillen og sælge kaffe. Det giver ikke nogen mening, siger Morten Kjældgaard.

Morten Kjældgaard har de seneste 2 1/2 år solgt kaffe fra sin mobile kaffeknallert. Både i bymidten, ved arrangementer på Hoveengen, ved arrangementer på Domkirkepladsen og ved private arrangementer, hvor både virksomheder og enkeltpersoner har hyret ham til at komme og sælge kaffe.

- Jeg er aldrig før blevet mødt med det afstandskrav, som står i brevet fra kommunen. Havde jeg kendt det fra begyndelsen, ville jeg ikke have investeret mange penge i kaffeknallerten, siger Morten Kjældgaard.

Han mener, at betingelserne umuliggør mobilt gadesalg i hele Esbjerg Kommune.

- Så er der jo heller ikke nogen, som kan sælge kaffe i bymidten i Esbjerg. Skal man her forvises til at stå ude ved de tre hvide mænd, hvis man vil sælge kaffe, spørger Morten Kjældgaard ironisk.

Annonce

Stor opbakning

Morten Kjældgaard lagde tidligt fredag et opslag på facebook, hvor han beskriver, at han kan blive nødt til at stoppe med at sælge kaffe fra sin kaffeknallert. Fredag eftermiddag havde han fået 79 kommentarer med støtte op opbakning fra ripensere og andre, som har været glade for hans kaffeknallert.

Ok med os

Han fortæller, at han har været rundt hos en række forskellige cafeer og restaurationer i Ribe og spurgt dem, om de har følt sig generet af hans tilstedeværelse.

- De har allesammen sagt, at de har det helt ok med, at jeg er i Ribe med min kaffeknallert.

JydskeVestkysten ville også gerne have spurgt til sagen hos overassistent Leif Dahl Pedersen fra Teknik & Miljø i Esbjerg Kommune, som har sendt brevet til Morten Kjældgaard. Men han var ikke at træffe fredag.

Formanden for Ribe Handelsstandsforening, Peter Lauritzen, er meget forundret over sagen.

- For det første undrer det mig meget, at der lige pludselig kommer et afstandskrav på banen. Det står der ikke noget om i det gågaderegulativ for gågaden i Ribe, som gælder for Esbjerg Kommune. Derfor vil jeg i starten af næste uge tage sagen op over for kommunen. Her handler det jo om, at ét af vore medlemmer nu ikke længere kan drive sin forretning, siger Peter Lauritzen og føjer til, at Morten Kjældgaards kaffeknallert er et meget populært indslag hos både ripensere, gæster og turister i byen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce