Annonce
Tarm

Populær tid i historien: Vikingehavn er i spil som bedste attraktion

Det er populært at opleve historiens vingesus på Bork Vikingehavn. Arkivfoto: Jørgen Kirk
I kampen om at blive kåret som 'Bedste museum om historie' er Bork Vikingehavn oppe mod attraktioner som Moesgaard og Tirpitz.

Bork: Som det var tilfældet i 2019, er Bork Vikingehavn også i år nomineret i kategorien 'Bedste museum om historie' - i en konkurrence udskrevet af DanCenter og Danland, der er blandt de største udbydere af ferieboliger og feriecentre i Danmark.

Afstemningen foregår on-line, og det er dermed turister og andet godtfolk, der er med til at afgøre, hvor hæderen skal sendes hen i de enkelte kategorier.

I feltet af historiske attraktioner er Bork Vikingehavn i selskab med blandt andre Nationalmuseet i København, Tirpitz ved Blåvand, Bunkermuseum Hanstholm, Moesgaard ved Aarhus, Kongernes Jelling, Danmarks Jernbanemuseum i Odense og Fregatten Jylland.

- Vi er stolte over den anerkendelse, vi har fået, og vi glæder os over, at DanCenter og Danland igen i år anerkender, hvor dejligt der er på den levende vikingehavn, siger Mette Bjerrum Jensen, direktør ved Ringkøbing-Skjern Museum.

Sidste år afgav flere end 7000 danskere og tyskere deres stemmer, og dengang tog det imponerende Moesgaard Museum sig af titlen i kategorien 'Bedste museum om historie.'

Der er i alt ni kategorier i konkurrencen, der også byder på eksempelvis 'Bedste sommerland', 'Mest seværdige slot' og 'Bedste forlystelsespark.'

Afstemningen løber frem til onsdag 26. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce