Annonce
Erhverv

Populært bageri får bøde på 15.000 kroner og sur smiley

Bagermester Claus Knudsen fra Højvangs Bageri er ærgerlig over den sure smiley efter fødevaremyndighedernes seneste besøg. Arkivfoto.
Højvangs Bageri og Konditori på Spangsbjerg Kirkevej har fået en sur smiley og en klækkelig bøde for mangelfuld rengøring af opvaskemaskine og hylder i kølerum. Bagermester ærgrer sig over at gå glip af elitesmiley.

Esbjerg: Egentlig havde bagermester Claus Knudsen, indehaver af det populære Højvangs Bageri og Konditori på Spangsbjerg Kirkevej, set frem til, at hans bageri denne gang skulle have den fornemme elitesmiley efter fire på hinanden følgende kontrolbesøg fra fødevaremyndighederne uden anmærkninger.

Men det glippede, og til bagermesterens store frustration var det rengøringen af en opvaskemaskine samt hylder i kølerummet, der var problemet - et arbejde, der er uddelegeret til et rengøringsfirma - den var gal med. Det kostede en sur smiley efter tre storsmilende samt en bøde på 15.000 kroner.

Ifølge kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsens repræsentant på besøget fremstod opvaskemaskinen mangelfuldt rengjort med dryppende snavs fra bagside og ind på det rengjorte. Kanter havde ophobning af rester fra gamle fødevarer, ligesom der var knopskud af formodet skimmel på undersiden af hylder i kølerum, sorte belægninger på kølergitter samt lampeskærme i kølerummet.

Annonce

Surt uheld

  • Faktisk har ejeren af Højvangs Bageri og Konditori, som også driver forretning på Tarphagevej i Sædding, stort set altid samlet på storsmilende smileyer.
  • Når bageriet ikke allerede havde en elitesmiley, hænger det sammen med, at der ved et kontrolbesøg den 6. maj 2018 blev givet en sur smiley for lunken mælk og hønsesalat i en køler, der netop var brudt ned. Ovenikøbet dagen efter, at kølesystemet var blevet serviceret. Og det kræver fire pletfri rapporter inden for de seneste 12 måneder at få elitesmileyen.

Ærgerlig bagermester

Claus Knudsen er tydeligt ærgerligt over den sure smiley - og mere over den end over den klækkelige bøde - da JydskeVestkysten kontakter ham for en kommentar:

- Bageriet fik et nyt rengøringsselskab 1. juli, og vi har haft lidt tilpasningsvanskeligheder i forhold til den standard, jeg ønsker. Dagen før besøget fra fødevaremyndighederne havde jeg lige haft møde med direktøren for rengøringsselskabet, fordi jeg havde lagt mærke til, at i hvert fald kølergitter og lampeskærme i kølerummet ikke var rene. Det var jeg ikke tilfreds med, og han lovede, at det ville blev rettet op. Det nåede rengøringsfolkene så ikke, for næste morgen stod kontrollanten der. Vi går rigtig meget op i fødevarehygiejne, så det er træls, at rengøringen ikke var i orden, og jeg har talt med store bogstaver. Men det ændrer ikke på, at det er mit ansvar, siger Claus Knudsen.

I kontrolrapporten påpeges det også, at der er står flere uemballerede fødevarer i kølerummet, men det er der ifølge bagermesteren intet mærkeligt i:

- Kager er pakket ind, men her er der tale om vogne med brød, der ikke er bagt endnu, og som er sat på køl én time. Det er helt normalt, siger bagermesteren, der ovenpå den sure smiley og bøde nu dobbelttjekker sin forretning hver dag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce