Annonce
Esbjerg

Populært druk-skur i Esbjerg får kæmpe ansigtsløftning

De unge Korn180 - en socialøkonomisk virksomhed og en del af KFUMs sociale arbejde - går inden længe i gang med at give skurvognen gevaldig ansigtsløftning udvending. De har allerede malet drukskurets vægge og loft. Forrest til venstre ses Theo Thomsen og yderst til venstre Jonas Jager fra Korn180. Foto: Heidi Bjerre-Christensen.
Det såkaldte druk-skur - en skurvogn på hjørnet af Jernbanegade og Nørrebrogade - får nu den helt store renovering i et samarbejde mellem Udsatterådet, Korn180 og De Hjemløses Venner.

Esbjerg: Brugerne af en utæt, rådden og uappetitlig lille skurvogn på hjørnet af Jernbanegade og Nørrebrogade - i folkemunde kaldet druk-skuret - kan se frem til nye og finere rammer.

Vognen får nemlig nu den helt store overhaling i et samarbejde mellem Udsatterådet, De Hjemløses Venner og projektet Korn180, der er en del af KFUMs sociale arbejde.

Tidligere har skurvognen på hjørnet været flittigt brugt som mødested for byens udsatte, men i den seneste lange tid har vognen været i forfald - utæt, beskidt og lugtende - og det indbyder ikke ligefrem til ophold eller nogen form for socialt samvær.

Annonce

Halv skade

Udsatterådet drøftede på sit seneste møde mulighederne for at renovere samlingsstedet, og det blev i den forbindelse aftalt, at rådet og De Hjemløses Venner, hvis formand er medlem af Udsatterådet, slår halv skade om udgifterne til renoveringen.

En tømrer har tætnet taget og sat nye sider op på skurvognen indvendig, og inden længe kommer der en gulvmand og lægger linoleum på gulvet, så der nemmere kan gøres rent.

Theo Thomsen og Mia Hellsten Nissen, henholdsvis ansat og leder af Korn180, ses her ved drukskuret sammen med Korn180's chef-grafittimaler, Mike Geipel. Til højre i billedet står Jesper Kristiansen, der både er kunst- og grafittimaler og også en del af arbejdsholdet omkring skurvognen. Foto: Heidi Bjerre-Christensen

De unge fra Korn180 har malet skurets indvendige sider samt loftet, og næste skridt bliver at montere en træbænk og reparerer vinduerne, hvor der lige nu er plader for, og give skuret en ansigtsløftning med natur-inspireret grafitti, så vognen falder bedre ind i miljøet.

- Så kan vognen leve sit stille liv på placeringen, som på én gang er afsides og central, siger formanden for De Hjemløses Venner, socialpræst Ingelise Wenzel.

Ifølge Ingelise Wenzel har en frivillig meldt sig til fremover at holde orden og sørge for, at affald løbende bliver fjernet fra stedet.

- Derudover skal vi også have sat en skraldespand op, og måske nogle havemøbler, så brugerne kan hygge sig uden for skurvognen, når vejret er til det, siger hun.

Theo Thomsen og Mia Hellsten Nissen fra Korn 180 ser på adgangen til skurvognen sammen med formanden for De Hjemløses Venner, Ingelise Wenzel. Ingen af de tre er særligt begejstrede for det eksisterende trappetrin og overvejer nu, hvordan det kan gøres mere sikkert og forsvarligt. Foto: Heidi Bjerre-Christensen.

Tanken bag renoveringen er at sikre, at de af kommunens borgere, der lever på kanten af det etablerede samfund, fortsat har et bynært fristed, som er deres, og hvor de kan være, uden at andre føler sig generet af det.

Drukskuret indvendig - inden arbejdet gik i gang. Privatfoto.

Morten Jensen, leder af Center for Misbrug, har lovet at dukke op og giver den nyrenoverede skurvogn et par venlige ord på vejen, når projektet står færdigt - måske om et par uger, hvis vejret arter sig - og den sidste dag hver måned vil Ingelise Wenzel komme med mad til brugerne af skurvognen.

Hvad er Korn180?

Korn180 er en del af KFUM’s sociale arbejde. Projektet blev etableret i 2017, og Korn180 retter sig mod sårbare unge,  der har store udfordringer udover ledighed.

Korn180 er en socialøkonomisk virksomhed, der samarbejder med Jobcentret, som har 10 pladser til aktivitetsparate unge i projektet. Meget af arbejdet i Korn180 er centreret omkring genbrugsbutikken og  værkstedet i Torvegade.

På mange måder ligner de unges arbejde i butikken og værksteder en almindelig arbejdsplads med vagtplaner, to-do-lister, ansvarsområder, deadlines og kolleger. De unge får opgaver inden for fire områder: Tøjafdeling/sy-værksted, butik/salg, træværksted/design og grafisk værksted/udsmykning.

De unge arbejder i butikken og laver re-designs, udsmykninger og udstillinger. De samarbejde med lokale kulturinstitutioner og lokale virksomheder. Og sælger også egne produkter.

De unge bliver matchet med en frivillig. Der er i øjeblikket otte ældre frivillige tilknyttet. Når en ung er mødestabil og klar, arbejdes der mod, at den unge skal videre i praktik eller uddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce