Annonce
Esbjerg

Populært erhvervssamarbejde udvider: Nu får flere lokale virksomheder mulighed for ungt blod

Anne Sofie Skou Jessen, der er HR-partner hos Education Esbjerg mener, at graduate-programmet allerede har fået et godt tag i de unge i storbyerne. Og dermed kan det i fremtiden få flere til at vælge Esbjerg. Foto: Education Esbjerg
Det populære samarbejde mellem Education Esbjerg og en række af byens største virksomheder udvider. Initiativet, der sender nyuddannede på arbejde på tværs af byens erhvervsliv, åbner dermed op for, at helt nye virksomheder kan blive en del af succesen, og de første har allerede meldt sig på banen. Det gælder blandt andet sygehuset og stort advokatfirma.

ESBJERG: For lidt mere end et år siden slog en rapport fast, at Esbjerg og Sydvestjylland har alvorlige problemer med at tiltrække og fastholde færdiguddannede kandidater.

Og det var netop derfor, Education Esbjerg i samarbejde med en række virksomheder valgte at tage tyren ved hornene og gøre noget anderledes. Man iværksatte, med begyndelse dette efterår, et såkaldt Co-Business-program, der skal fastholde og tiltrække dygtige nyuddannede, mens det også skal vise de lokale virksomheders evne til at arbejde sammen.

Og faktisk har programmet efter et år vist sig at være så stor en succes, at man nu udvider med endnu flere virksomheder.

Annonce

Snart starter rekrutteringsprocessen til det forløb, der starter til næste efterår, og i de kommende uger kan nye virksomheder ansøge om at være med i programmet. Dermed håber Education Esbjerg, at erhvervslivet viser, at man vil stå sammen om byens udfordringer.

- Skal du være attraktiv for kommende nyuddannede fra hele landet, så må man stille i stærkeste holdopstilling. Det gør vi ved at bruge hinanden. Jeg forventer af nye virksomheder, at de vil investere på sigt, og det er helt afgørende, at man som ny virksomhed kan se sig selv i konceptet og potentialet i hvad andre virksomheder kan tilføre, siger Anne Sofie Skou Jessen, der er HR-partner ved Education Esbjerg.

Skæve profiler

En af Esbjergs allerstørste og mest succesfulde virksomheder, Viking, har siden den spæde begyndelsen været en del af programmet, og her roser man det for at være spændende, inspirerende, og at det har været med til at skabe en fællesskabsfølelse mellem virksomhederne om at holde de dygtige, unge mennesker i området.

Og derfor vil man fortsat være en del af Co-Bu.

- Vi ser det i høj grad som et ansvar, vi skal påtage os af hensyn til netop at tiltrække og udvikle unge talenter til både os selv og hele vores område. Derudover er vi ikke i tvivl om, at når vi kommer så langt, at de unge mennesker påbegynder deres rotation mellem virksomhederne, så vil vi også få stor inspiration ved at få viden om, hvordan de øvrige Co-Business virksomheder arbejder med disse unge graduates, siger Mette Brødholt Berg, der er vice-president for people and orginasation hos Viking.

Også Deloitte har været en del af programmet i det første stykke tid, og også de ønsker at fortsætte fremover.

Karina Langmack fra Deloitte siger, at programmet har stor betydning for dem, da de på den måde får "skæve profiler" ind i virksomheden, som de ellers ikke normalt ville vælge til. Foto: Education Esbjerg

- Det har stor betydning for os, at vi understøtter dette vigtige initiativ. Vi synes selv, at vi har meget at byde ind med, og modsat bliver vi en del af et stærkt graduate-program og får unge talenter ind i vores virksomhed med en uddannelsesmæssig baggrund - du kan kalde dem ”skæve profiler” - som vi ikke normalt ville ansætte. Men det har kun været en gevinst og absolut en øjenåbner for os, lyder det fra Karina Langmack, senior manager hos Deloitte.

Annonce

Alle vinder

Hos Education Esbjerg mener man da også helt klart, at det har stor værdi for virksomhederne selv at være med i programmet. Så det er ikke bare byen, der får bedre arbejdskraft og de unge, der får en bedre start på karrieren. Dermed vinder alle, mener de.

- De har får mulighed for at skabe opmærksomhed omkring dem selv og karrieremuligheder hos dem til kandidater fra hele landet. De får mulighed for at udvikle nogle virkelig dygtige kandidater som deres fremtidsmedarbejdere og måske endda give dem noget, som de ikke selv havde mulighed for, men som en anden Co-Bu virksomhed kan tilføre, siger Anne Sofie Skou Jessen fra Education Esbjerg.

Inden længe er det muligt for nye kandidater at søge ind på programmet, og i skrivende stund har alle seks virksomheder fra første runde, samt nye lokale spillere i sværvægterklassen, allerede meldt sig. Det gælder Sydvestjysk Sygehus og advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius.

- Vi giver de kommende nyuddannede en mulighed for at få noget af det, som de efterspørger, nemlig erfaring og netværk, og vi har netop været på karrieremesse i Esbjerg, Aarhus, Odense og København. Her har vi talt med mange kommende færdiguddannede og vi vækker en positiv opsigt med vores program. Flere har aldrig overvejet Esbjerg som en mulighed, men vi vækker deres interesse her, siger Anne Sofie Skou Jessen.

Om programmet

Graduate Programmet hedder ”Co-Business Graduate Program (Co-Bu) og faciliteres af Education Esbjerg.

Deltagende virksomheder: Blue Water Shipping, Deloitte, Semco Maritime, Sikkerhedsstyrelsen, Telesikring og Viking Life-Saving Equipment.

I disse uger søger Education Esbjerg i forbindelse med en udvidelse af programmet nye virksomheder. Man har allerede fået Sydvestjysk Sygehus og advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius med.

Programmet løber over en 2-årig periode, hvor hver ansat roterer mellem tre  forskellige arbejdspladser.

Der kan læses mere på co-bu.dk.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Villakvarter gisner om rævestreger: Hvorfor forsvinder sko, mens brugte bleer ender i baghaven?

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Poul har den livstruende kræft, som kun rammer mænd: Dødsangst er ikke noget vi mænd taler om

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Haderslev

Risiko for spredning: Fyrrum står i flammer på landejendom

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Travl erhvervsmand fik stor sponsoraftale i hus: Hjertet banker for fodboldklub

Esbjerg

Esbjerg sætter igen smitterekord: Flere end 300 nye smittede for andet døgn i træk

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Varde For abonnenter

Trafikplaner for millioner i Blåvand holder for rødt lys - er først færdig i 2025

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Haderslev

Sammen mod ensomhed: For Anette, Jonna og Steen er mandag verdens bedste dag

Annonce