x
Annonce
Vejen

Populært fitnesskoncept i Bække

Som det fremgår, har alle deltagere deres egen trampolin, og herpå foregår hele træningen foran instruktør Sanne Arentoft. Klubbens fodboldhold har i øvrigt netop startet udendørstræningen, og derfor er det nu muligt for 'fitnesshopperne' at skifte cafeteriet ud med hallen. Privatfoto
"Jumping fitness" ser ud til at være kommet for at blive i Bække efter en overbevisende start.

Bække: Trampoliner har virkelig gjort deres indtog i Hærvejshallen i Bække, hvor konceptet "jumping fitness" er blevet en populær motionsform på rekordtid.

I løbet af foråret 2019 havde halbestyrelsen tanker om at sætte noget nyt igang, og med bestyrelsesmedlem Sanne Arentoft som primus motor blev der efter en længere proces i første omgang arrangeret et event i november, hvor interesserede kunne prøve fitnessformen på lånte trampoliner.

Det var med overvældende interesse til følge, og i starten af januar blev Sanne Arentoft - efter certificeringskursus - instruktør på to hold, som træner efter hinanden hver torsdag aften.

- Vi turde godt investere i de relativt dyre trampoliner efter succesen med eventen, siger hun og tilføjer.

- I forvejen har vi mange gode tilbud i hallen, men vi kunne godt tænke os at tiltrække nogle flere af de borgere byen, vi ikke normalt ser i hallen.

Annonce
Kønsfordelingen er indtil videre meget ulige, men Sanne Arentoft - som her ligger forrest - håber, at det bliver mere ligeligt fordelt på det formentlig kommende hold tre. Privatfoto

Mange nye ansigter

Det er ifølge hende i høj grad lykkedes at møde nye ansigter på de to gange 15 holddeltagere, hvoraf de 29 er kvinder.

Sanne Arentoft håber derfor især at kunne tiltrække flere mænd, når hun efter planen starter et tredje hold op i april. Nye deltagere er hun ikke bekymret for at kunne finde, men i opstarten har det mere handlet om at finde plads, og derfor er der taget et for idræt utraditionelt lokale i brug.

- Vi har ryddet cafeteriet hver torsdag aften og hopper derinde, som fungerer fint, men nu, hvor især fodboldspillerne så småt starter udendørstræningen, kan vi sikre os haltider, siger hun.

Konceptet går ud på, at alle deltagere har hver sin egen lille trampolin, hvorpå man både træner kondition og balance, og der er ifølge instruktøren grobund for højt humør med sved på panden, og vel at mærke uden at det kræver særlige forudsætninger, tværtimod.

- Træningsmåden er skånsom på grund af det bløde underlag, og det egner sig derfor normalt også til folk, som eksempelvis har problemer med hofter eller knæ, siger instruktøren, som selv får energi ud af at se de mange motiverede deltagere, siger Sanne Arentoft, som oprindeligt er uddannet fysioterapeut.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce