Annonce
Varde

Porscheværksted vokser

Brian Løkke fra Oksbøl har gennem 26 år drevet værksted med speciale i Porscher på Strandvejen i Oksbøl. Det går så godt, at der nu udvides. Brian Løkke har nemlig købt en større bygning på Industrivej, der lige nu tages i brug.

Oksbøl har altid været Porschernes by. Den tradition bliver nu endnu stærkere. Værkstedsejer Brian Løkke udvider.

OKSBØL: Lyden af Porschernes boksermotorer har lydt mere i Oksbøl end i andre byer af tilsvarende størrelse i Jylland. Det skyldes, at Brian Løkke , 51 år, er specialist i mærket, og han har drevet et værksted i byen, som har samlet Porsche-entusiaster fra hele landet.

Nu er værkstedet på Strandvejen blevet for lille, og i øjeblikket flytter det til større lokaler på Industrivej i en bygning, som Brian Løkke har købt. Fra og med på mandag er flytningen gennemført.

- Vi har 200 kvadratmeter mere værksted her, siger Brian Løkke.

Lange traditioner

Traditionerne for, at man kan få repareret og serviceret sin Porsche i Oksbøl, går dog længere tilbage end 26 år.

- Jeg stod i lære hos Esben Kræn i Oksbøl, siger Brian Løkke.

Esben Kræn var kendt som Porsche-specialist, og Brian Løkke gik i samme spor. Han fik efter sin læretid arbejde på et Porsche-værksted i Nordsjælland, og han har også været med et år som mekaniker for et af Porsches racingteam.

Selv om værkstedet flytter til Industrivej, så forlader han ikke helt Strandvejen.

- Vi beholder udstillingen, siger Brian Løkke, der også har salg.

Kunder fra store dele af landet kommer til Oksbøl med Porscherne, men Brian Løkke har også lokale kunder.

- Jeg laver blandt andet arbejde for Oksbøllejren og holder varevognene kørende for private firmaer, siger Brian Løkke, som også yder vinterdæk-/sommerdækservice for talrige bilister i lokalområdet.

Den ansatte mekaniker Mads Thomsen fra Varde er fulgt med til til Industrivej. Han har oprindeligt arbejdet med Opel. Han lægger ikke skjul på, at der kan være noget ekstra i at arbejde med klassiske biler.

Det er ikke kun fordi, der selvfølgelig godt kan være nogle følelser i et bilmærke som Porsche. Helt konkret skyldes det også, at det ganske enkelt er en anden type arbejde, der skal udføres.

- Ofte så kommer vi langt ind i motoren og laver nogle reparationer, som man ikke ville lave på en Opel Vectra. Her ville man snarere kassere den, siger Mads Thomsen.

Brian Løkke stod i lære hos Esben Kræn, der blev kendt som Porsche-manden fra Oksbøl. Han har nu udvidet med et større væksted.
Mads Thomsen kommer som mekaniker langt ind i boksermotorerne.

Porsche


  • Bilfirmaet i Stuttgart er grundlagt af Ferdinand Porsche, som også udviklede VW boblen med boksermotoren.

  • Porsche er forblevet tro mod boksermotoren, den ligger stadig i ikoniske Porsche 911. I dag er den dog vandkølet, mens tidligere modeller ligesom boblen var luftkølet.

  • Denne model gik i produktion i 1963, og den fremstilles stadig.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce