Annonce
Sønderborg

Porsgrunngade venter stadig på moskeen flytter

Læserbrev: Borgmester Erik Lauritzen og kommunen leverer en høj service og hurtig sagsbehandling - i gennemsnit 34,2 dage. Det kan vi beboere i Porsgrunngade dog ikke nikke genkendende til. I starten af februar i år blev det nemlig besluttet, at Den Arabiske Forening / moskeen skulle fraflytte adressen i Porsgrunngade, så snart lokalplanen om et boligområde er lavet.

Efter Aase Nyegaards (formand for teknik- og miljøudvalget red.) udsagn skulle det ikke tage for lang tid. Men der er stadig ikke sket det mindste. Og nu hvor Aase Nygaard ikke genopstiller til næste valg, er der da bekymring for, om hun render fra sit løfte.

Sagen kunne have været afsluttet i marts 2020, i det forvaltningen havde undersøgt sagen siden oktober 2019. Her fremgik, at Porsgrunngade er et boligområde, og derfor må der ikke drives forening på adressen.

Annonce

Så lavede Aase Nyegaard beslutningen om til en drøftelsessag, og det kom med på byrådsmødet i september 2020. En uvildig advokat fra Codex vurderede sagen, og det blev besluttet, at Den Arabiske Forening / moskeen skulle fraflytte adressen Porsgrunngade 2.

Ind til dags dato er der ikke sket noget. Borgmester Erik Lauritzen er tavs trods flere henvendelser på mail. Det skal siges, at foreningen aldrig har fået tilladelse til at drive foreningen/moskeen.

Desuden kunne det læses i JydskeVestkysten søndag 9. maj, at i Pakistans moskeer er der fyldt med mennesker trods coronabølge. Det er der så sandelig også her i Sønderborg. Det er skræmmende at tænke på. Med alle de mennesker forsamlet på de få kvadratmeter kan det ikke gå godt.

Så borgmester Erik Lauritzen - det med den høje service og hurtig sagsbehandling på 34,2 dage passer ikke helt overens med Porsgrunngades oplevelse.

Svar fra Aase Nyegaard, formand teknik- og miljøudvalget, og borgmester Erik Lauritzen:

Det ville for alle parter have været optimalt, hvis forløbet ikke var trukket ud, men sagen på Porsgrunngade er kompliceret. Der er mange hensyn, som skal tages og vi skal sikre, al alle parter behandles ordentligt.

Derudover viser forløbet også, at det har været en kompleks sag både fagligt og juridisk. Derfor indhentede vi også en vurdering fra en ekstern juridisk ekspert i lignende sager.

Vi er af forvaltningen blevet orienteret om, at de er i dialog med bruger og ejer af bygningen, og forvaltningen forventer snarest at kunne finde en løsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce