Annonce
forside

Portræt af den nye chef - og hans forgængere

Siden JydskeVestkysten kom på gaden første gang i 1991 efter fusionen af Jydske Tidende og Vestkysten, har mediehuset haft syv chefer.

Med et 25-års jubilæum på Vestkysten og – fra fusionen – JydskeVestkysten lige om hjørnet, tirsdag den 1. juni, er nyudnævnt chefredaktør og administrerende direktør Peter Orry, 49 år, om nogen »Mr. JV«.

Stabil som kun en ægte vestjyde, der er vant vil vesterhavsstormene, har Peter Orry fulgt en journalistisk løbebane her på bladet fra starten som praktikant på Vestkystens Haderslev-redaktion til nu chefredaktørposten i Esbjerg.

Vejen er gået via sportsredaktionen, hvor han senere overtog redaktørposten efter Frede Madsen.

Siden har Peter Orry været omkring en række af journalistiske poster på bladet.

Sportsredaktør-posten overlod han i 1998 til den nuværende sportsredaktør Ole Bruun.

Peter Orry blev sammen med tre kolleger gjort til nyhedsredaktør på hovedredaktionen, indtil han 1. oktober 2000, af daværende chefredaktør Karsten Madsen, blev gjort til bladets anden chefredaktør.

Som chefredaktør blev Peter Orry den første i den danske mediebranche til at tage en master i redaktionel ledelse ved Syddansk Universitet. Peter Orry kørte et redaktionelt parløb med chefredaktør Mikael Kamber, indtil denne midt i februar i år sagde farvel til JydskeVestkysten for at blive mediedirektør på Danmarks Radio.

Siden har Peter Orry været konstitueret som ansvarhavende chefredaktør.

Peter Orry og fru Anne samt parrets to børn holder hus i Andrup uden for Esbjerg, hvor Peter Orry er en skattet fodboldtræner i den lokale sportsforening.

Det har han været så længe og så kompetent, at han i 2003 fik DBUs sølvnål for sin indsats.

Her på redaktionen er Peter Orrys passion for jagt almindelig kendt. Mens Orry kan ses på redaktionen både tidligt og sent, så er han trofast mod jagttiderne – ikke mindst midt i maj, når bukkejagten går ind.

Familiens foretrukne feriemål har i en længere årrække været den italienske adriaterhavskyst Italien. Peter Orry Jensens store interesser privat er fodbold og jagt.

Thyge Madsen ledede bladhuset i den svære fusionstid. Han var chef godt et halvt år, hvorefter han gik på pension.
Jørgen Ejbøl overtog ledelsen af huset og gennemførte en række tilpasninger og omlægninger. Han stoppede efter to år i 1993 for at blive administrerende direktør og ansvarhavende chefredaktør på Morgenavisen Jyllands-Posten.
Nils Thostrup satte sig i chefstolen. Han ledede bladhuset gennem seks år og tre måneder, inden han i 1999 gik på pension. Han er i øvrigt den i rækken af chefer, der har siddet længst.
Karsten Madsen blev hentet ind på chefkontoret og sad i spidsen for Mediehuset JydskeVestkysten frem til 2001, da han blev administrerende direktør og ansvarhavende chefredaktør på Berlingske Tidende.
Mette Bock blev bladets første kvindelige chef, da hun rykkede ind på chefgangen i 2001. Hun ledede bladhuset til 2007, da hun valgte at sige stop som leder og blev ansat på Aarhus Universitet. Dog kun for en kort periode, idet hun efter tre måneder blev programdirektør i DR.
Peter Parbo, tidligere chef i TV2, blev konstitueret som chef, mens Mette Bocks efterfølger skulle findes. Peter Parbo var chef i nogle måneder, inden Mikael Kamber blev præsenteret som ny chef. De to kørte parløb i nogle måneder, indtil Mikael Kamber overtog ledelsen alene i 2007.
Mikael Kamber var chef på JydskeVestkysten fra 2007 til februar 2010. Da blev Mikael Kamber tilbudt jobbet som mediedirektør i Danmarks Radio og med den titel ansvaret for alt indhold på radio, tv og på nettet. Det tilbud kunne fanikken Mikael Kamber ikke modstå.
Annonce
Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Voldsom stigning i brug af ufaglærte: Her plejes flest ældre af ansatte uden uddannelse i Syd- og Sønderjylland

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Aabenraa

Politiet efterlyser: 68-årig dement kvinde er gået fra Rødekro

Esbjerg

Bilfærge til Fanø sat ud af spillet: Passagerfærge sat ind

Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Varde For abonnenter

Hun søgte aktiv dødshjælp, før en kostomlægning befriede hende fra et liv i smerter

Vejen For abonnenter

Brian tabte 90 kilo: - Min kone siger, hun har fået en mand

Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Sønderborg For abonnenter

Arthur lod håret gro efter at have haft kræft tæt på livet: Nu lader han de lange lokker falde

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

EfB

Ny kvinde i lægestaben: EfB med nødberedskab på bænken

Annonce