Annonce
Tønder

Portrætdyst endte i semifinalen

Lena Klinge Rasmussens værker kan snart opleves lokalt igen. Hun er nemlig med på Forårsmessen i Tønder Sport og Fritidscenter den 22.-24. februar. Arkivfoto: Kim Holm

21-årige Lena Klinge Rasmussen er ude af DR-programmet "Danmarks bedste portrætmaler" efter man tirsdag aften valgte fire finalister ud af semifinalens otte kunstnere. Men hun går ud med en stor oplevelse og nye erfaringer.

Annonce

ABILD: Semifinalen blev endestationen for Lena Klinge Rasmussens jagt på titlen i DR-programmet "Danmarks bedste portrætmaler", som tirsdag aften løb over skærmen på DR1. Men det er en exit, som den 21-årige portrætmaler tager helt med ro - konkurrencen har nemlig været en god oplevelse hele vejen, og det har givet masser af ny erfaring:

- Selvfølgelig er det ærgerligt ikke at gå videre. Men jeg har det også sådan, at udfordringer er noget, man lærer af. Jeg mener bestemt, at man kan vende det til noget positivt, og jeg tager konkurrencen med mig som en god og positiv oplevelse, forklarer Lena Klinge Rasmussen.

Semifinalen blev malet i kunstcentret Copenhagen Contemporary på Refshaleøen i København, og her var opgaven - i lighed med premiereafsnittet - at portrættere en kendt dansker. Lena Klinge Rasmussen malede sig direkte i semifinalen med et portræt af Bodil Jørgensen, mens hun i semifinalen fik til opgave at portrættere Birthe Kjær.

En stor opgave, fortæller Lena:

- Det var en stor udfordring, og det var lidt vildt, at det lige var hende, vi skulle portrættere. Jeg håbede på en kvindelig model, og det fik jeg - men der var lidt udfordringer undervejs, for hun var ikke så god til at sidde stille. Samtidigt var der også konkurrenceelementet. Jeg tænkte meget på, at det var en konkurrence, og det kostede lidt fokus, siger Lena Klinge Rasmussen til JydskeVestkysten. Hun tilføjer:

- Omvendt er det jo sådan noget man lærer af, og jeg har lært en masse af at være med. Det er så fedt med alle de tilbagemeldinger.

Jagten på landets bedste portrætmaler

Lena Klinge Rasmussen er én af i alt 24 håbefulde portrætmalere, der deltager i DR-programmet. I de første fire programmer stiller seks kunstnere hver gang op - og to går videre til semifinalerne. Lena har malet i lidt over syv år, og er fast besluttet på, at kunsten skal være hendes levevej. Du kan også se mere til Lena Klinge Rasmussens malerier på Instagram @lenaklinge og på www.lenaklinge.dk.Der er finale i programmet tirsdag den 12. februar på DR1.

Lena Klinge Rasmussens værker kan snart opleves lokalt igen. Hun er nemlig med på Forårsmessen i Tønder Sport og Fritidscenter den 22.-24. februar. Arkivfoto: Kim Holm
Annonce

Stor opbakning

Opbakningen var også stor tirsdag aften. Lena Klinge Rasmussen er nemlig i gang med et længe ventet ophold på Krabbesholm Højskole i Skive. Her er kunsten i fokus for Lena i de kommende måneder, og tirsdagens program blev da også vist på storskærm:

- Vi sad rigtig mange og så det på storskærm tirsdag aften på skolen. Der har været så stor opbakning til det, jeg har lavet her, og det er bare sindssygt fedt. Skolen er super god, og det hele er lige ved at falde på plads efter en lidt hektisk start. Det første afsnit af programmet, hvor jeg deltog, blev jo sendt dagen inden jeg begyndte på skolen, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce