Annonce
Sønderjyske Fodbold

Positiv test ødelagde træningsugen: SønderjyskE har plan a, b, c, d, e, f og g

Det har været en turbulent uge i SønderjyskE, og endnu en gang har cheftræner Glen Riddersholm kunnet mærke, at der mangler en sportschef. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
SønderjyskE har stort set ikke trænet hele ugen, efter at en ansat testede positiv for corona. Det har forpurret forberedelsen til søndagens kamp i Vejle, men cheftræner Glen Riddersholm mener ikke, at det har forstyrret spillernes optakt til pokalfinalen.

Fodbold: Endelig var der udsigt til, at SønderjyskE kunne have et par "normale" uger. Et par uger med træning. SønderjyskE sikrede eksistensen i superligaen i søndags mod OB, og først en uge senere ventede næste opgør. Derfor var der lagt op en god portion træningspas i midtugen. Sådan blev det ikke. Det satte en positiv coronatest en stopper for.

- Spillerne fik en ekstra fridag mandag, så de havde fri mandag og tirsdag. Da vi møder ind onsdag, bliver vi testet, og vi har en fra staben, der testes positiv. Så vi træner hverken torsdag eller fredag. Derfor har det været en meget speciel optakt til kampen (i Vejle, red.), fortæller cheftræner Glen Riddersholm.

Fem spillere havde været tæt på den ansatte og blev derfor isoleret. Alle spillere blev testet flere gange. Lørdag eftermiddag var ingen andre testet positiv. Svarene på de sidste test ventes lørdag aften.

Annonce

Optakt

Fodbold

Superliga

Søndag kl. 14.00

Vejle-SønderjyskE

JV's bud på SønderjyskE's hold

Lawrence Thomas - Pierre Kanstrup, Patrick Banggaard, Stefan Gartenmann, Marc Dal Hende - Victor Mpindi - Jeppe Simonsen, Mads Albæk, Julius Eskesen, Bård Finne - Haji Wright

Lørdagens træning i SønderjyskE var lukket

JV tipper: 1-1

SønderjyskE har forsøgt at forberede sig på forskellige scenarier.

- Vi har arbejdet med alt fra plan a til plan g. Der har været så mange ubekendte. Vi kan godt mærke, at vi er en lille organisation, og at vi mangler en sportschef. Marc Pedersen har virkelig trukket et kæmpe læs. Udover at det er ærgerlig timing, så skaber det også frygt og bekymring om, hvad det kommer til at betyde for os. Man kan roligt sige, det har været en turbulent uge. Men spillerne har trænet godt i dag (lørdag, red.) og er klar til Vejle.

Hvor meget forstyrrer det forberedelserne til pokalfinalen på torsdag?

- Jeg tror ikke, at det forstyrrer spillerne udover den usikkerhed, det giver. "Hvor er jeg henne i det her? Hvordan kan det ramme os?”. Vi har mistet meget tid, som vi kunne have brugt til noget andet. Men vi er jo vant til det. Det positive er, at vi med sejren i OB sikrede os en ny sæson. Hvis vi også skulle kæmpe for vores liv, hvad det været næsten uoverskueligt.

I spiller to kampe på fem dage, hvoraf søndagens kamp i sammenligning med pokalfinalen er nærmest uden betydning. Det fornuftige ville vel være at spare hele pokal-startopstillingen søndag?

- Sådan kommer det ikke til at være, for vi må tage udgangspunkt i de spillere, vi har. Og vi har en forholdsvis smal trup på nogle pladser. Vi må spille med dem, vi har til rådighed. Det er ikke noget, der bekymrer mig. Sidste år var det en rent sportsligt sværere situation. Vi tager til Vejle for at vinde, for jeg deler ikke opfattelsen, at vi ikke har noget sat spille for. Vi har ikke vundet dér i en lang periode, og førstepladsen er noget at stræbe efter. Vi kæmper for en plads i Europa League.

Men kampen torsdag kan sikre en plads i et europæisk gruppespil for første gang nogensinde. Burde den kamp ikke fylde alt?

- Nej, spillerne har tilkendegivet, at de ikke vil spares, de vil spille. Vi har talt med hver enkelt spiller. Når man spiller mange kampe, kan det faktisk være en ulempe at få en pause. En pause er ikke altid lig med, at det bliver bedre på den anden side. Det kan være svært at finde sit gear igen. De fleste har et ønske om at spille og ikke blive sparet. Vi har forsøgt at disponere, sådan at vi kan gabe over alle udfordringer.

Du vil jo altid sige, at spillerne sagtens kan fokusere på søndagens kamp, selvom der venter en pokalfinale. Men kan du mærke, at finalen fylder?

- Nej. Spillerne har været superdygtige til at vide, at det handler om næste træning. Vi har så bare ikke trænet så meget. Det flow og den kurve, vi har fået kæmpet os ind i, den kender vi alle betydningen af.

Er du bekymret over det flow efter denne uge?

- Vi har fået en robusthed, så det kan vi også håndtere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce