Annonce
forside

Positivt med overvågning

Positivt med overvågning

Det glæder mig at læse i JydskeVestkysten, at overvågningen i Haderslev virker og bliver brugt konstruktivt i politiets opklaringsarbejde. Med andre ord, det gør én forskel, når politiet skal lægge puslespillet ved tyveri, vold, hærværk eller måske endda drab. Hos De Konservative var det op til byrådsvalget sidste år én af mærkesagerne, netop at få sat overvågning op i midtbyen!

Nu har politiet også fået et landsdækkende register, hvor man kan registrere sit kamera, således at politiet kan pejle sig ind på, hvor de kan trække eventuel billeddokumentation fra. Det er yderligere et godt tiltag, som måske kan være til stor hjælp, når politiet fremsøger billeddokumentation på et kamera fra et givent område i registreret, som i øvrigt bliver landsdækkende.

Jeg fornemmer, at der er kommet ro på i midtbyen, og at trygheden blandt borgerne er blevet bedre de seneste par måneder. Det gør én glad. Men vi mangler det sidste, synes jeg og tænker tilbage på foråret.

Syd og Sønderjyllands politi var i ultimo maj måned på tryghedsvandring om aftenen med en del af byens lokale politikere og konklusionen var klar:

Bedre belysning på eksempel Gravene, andre pladser eller gyder i byen, og at man får sat flere skraldespande op til affald i midtbyen, end det vi ser idag.

Det er positivt, og jeg håber, at politikerne i byrådet finder de små midler, der skal til for at give det sidste til trygheden i Haderslev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce