Annonce
Kolding

Positivt testresultat i Kolding Kommune: Skraldespanden fortæller selv når den er fuld

Forsøget med Big Belly - intelligente affaldsspande - i Kolding har været en succes. PR-foto
I testperioden på fire måneder har det betydet et sparet ressourceforbrug på 112 timer. Den sparede arbejdstid er i stedet blevet brugt på at samle affald i byens gader.
Annonce

Kolding: Henover vinteren har Kolding Kommune testet nye intelligente affaldsspande i Kolding midtby og resultatet er positivt. Det har reduceret antallet af tømninger med 90 procent.

Som et testforsøg udskiftede by- og udviklingsforvaltningen sidste efterår 31 af de eksisterende affaldsspande på udvalgte placeringer i midtbyen med 13 intelligente skraldespande med sensorer og komprimator. Testen sluttede 31. januar og resultaterne peger i positiv retning, fremgår det af en pressemeddelelse fra kommunen.

I testperioden på fire måneder har det betydet et sparet ressourceforbrug på 112 timer. Den sparede arbejdstid er i stedet brugt på at samle affald i byens gader.

Formand for teknik- og klimaudvalget Jakob Ville glæder sig over de positive takter:

- Der er ingen tvivl om, at intelligente løsninger, hvor vi udnytter ny teknologi, er vejen frem. Det viser testforsøget med al mulig tydelighed. Jeg håber derfor, at vi i næste års budget kan finde penge til i første omgang at indkøbe testaffaldsspandene. Selv om det er en investering på en halv million kroner, viser forsøget, at der er en kort tilbagebetalingsperiode på cirka fire år i form af sparede ressourcer, siger Jakob Ville.

Annonce

Affaldet komprimeres

Affaldskapaciteten blev i testperioden udvidet fra knap 3200 liter til over 7000 liter. De nye skraldespande komprimerer affaldet og indeholder sensorer, der sender besked til driftsmedarbejderne, når de skal tømmes. Hvis pengene findes i næste års budget, skal de intelligente skraldespande designes, så de passer ind i den nye bydesignmanual.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce