Annonce
Haderslev

En epoke er slut: Posthus på Jomfrustien er sat til salg

PostNord har sat posthuset på Jomfrustien til salg. Bygning og grund skal ifølge salgsmaterialet koste 11,5 millioner kroner. Foto: Nordicals
PostNord søger et andet sted til udlevering af breve og pakker til postbude. Erhvervsmæglerfirma mener central placering er attraktiv for ny ejer.

En epoke er ved at være slut. Det store svensk-danske postselskab PostNord har sat Haderslev Posthus på Jomfrustien til salg. Den mere end 3000 kvadratmeter store bygning på den 6000 kvadratmeter store hjørnegrund er sat til salg for 11,5 millioner kroner af erhvervsmæglerfirmaet Nordicals.

- Det er jo en ejendom, der enten kan bruges til forretning eller kontor, siger erhvervsmægler Lene Thiim Roelsen fra Nordicals, der er ansvarlig for salget af bygningen.

Med en central placering i forhold til både havnen og Jomfrustien, der står over for en stor udvikling i de kommende år, vurderer hun og erhvervsmægler René Damkjær, at det vil være en attraktiv ejendom for en investor.

- Man kan rive facaden ned, og så får man et flot kig ind i bygningen med de store søjler, siger René Damkjær.

Annonce

Baggrund

Posthuset på Jomfrustien blev indviet mandag den 6. januar 1989 af den daværende konservative kommunikationsminister Torbe Rechendorff. Tilstede ved begivendheden var også den daværende generaldirektør for det daværende P&T, Helge Israelsen.

Målet med det nye posthus var at give en bedre kundebetjening og mere rationel drift. I 1993 sluttede postsorteringen i Haderslev og flyttede til Fredericia.

I 1999 fik Post Danmark en ny sorteringsmaskine, som betød, at postsorteringen nu stort set blev helt færdiggjort i Fredericia.

1. januar 2001 blev Haderslev og Aabenraa postområder slået sammen til Postområde Sønderjylland, og administrationen i Haderslev blev flyttet til Aabenraa. Med omlægningen blev 450 kvadratmeter i posthuset på Jomfrustien ledige, og postvæsnet gik i dialog med kommunen om udarbejdelsen af en ny lokalplan, som de ledige lokaler kunne lejes ud.

Kundebetjeningen på Jomfrustien lukkede i 2010.

Ingen konsekvenser

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra PostNords lokale distributionschef, Jesper Ryegaard Rasmussen.

Ifølge PostNord er bygningen dog blevet for stor, efter at det daværende Post Danmark i slutningen af oktober 2010 lukkede postbutikken og rykkede den til Meny - dengang SuperBest - i Gåskærgade.

Selskabet oplyser endvidere, at salget af ejendommen ikke får konsekvenser for hverken borgere eller ansatte. Postbudene vil blot skulle møde ind et andet sted for at hente breve og pakker til omdeling, og kunderne vil få deres breve og pakker som sædvanligt. Konkrete planer om hvortil postfordelingen skal flytte, foreligger endnu ikke. Det afhænger af et salg, lyder meldingen fra PostNord.

Haderslev Posthus er opført i 1989, og er ifølge salgmaterialet indrettet med indgang for kunder fra parkeringspladsen til pakkeafhentningsafdelingen. I materialet oplyses det, at området vil kunne indrettes til reception eller modtagelse for en ny ejer, mens det store sorteringslokale, hvor der er højt til loftet og synlige konstruktioner og ovenlysvinduer. Ifølge prospektet vil det kunne anvendes til mange formål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce