Annonce
Haderslev

En epoke er slut: Posthus på Jomfrustien er sat til salg

PostNord har sat posthuset på Jomfrustien til salg. Bygning og grund skal ifølge salgsmaterialet koste 11,5 millioner kroner. Foto: Nordicals
PostNord søger et andet sted til udlevering af breve og pakker til postbude. Erhvervsmæglerfirma mener central placering er attraktiv for ny ejer.

En epoke er ved at være slut. Det store svensk-danske postselskab PostNord har sat Haderslev Posthus på Jomfrustien til salg. Den mere end 3000 kvadratmeter store bygning på den 6000 kvadratmeter store hjørnegrund er sat til salg for 11,5 millioner kroner af erhvervsmæglerfirmaet Nordicals.

- Det er jo en ejendom, der enten kan bruges til forretning eller kontor, siger erhvervsmægler Lene Thiim Roelsen fra Nordicals, der er ansvarlig for salget af bygningen.

Med en central placering i forhold til både havnen og Jomfrustien, der står over for en stor udvikling i de kommende år, vurderer hun og erhvervsmægler René Damkjær, at det vil være en attraktiv ejendom for en investor.

- Man kan rive facaden ned, og så får man et flot kig ind i bygningen med de store søjler, siger René Damkjær.

Annonce

Baggrund

Posthuset på Jomfrustien blev indviet mandag den 6. januar 1989 af den daværende konservative kommunikationsminister Torbe Rechendorff. Tilstede ved begivendheden var også den daværende generaldirektør for det daværende P&T, Helge Israelsen.

Målet med det nye posthus var at give en bedre kundebetjening og mere rationel drift. I 1993 sluttede postsorteringen i Haderslev og flyttede til Fredericia.

I 1999 fik Post Danmark en ny sorteringsmaskine, som betød, at postsorteringen nu stort set blev helt færdiggjort i Fredericia.

1. januar 2001 blev Haderslev og Aabenraa postområder slået sammen til Postområde Sønderjylland, og administrationen i Haderslev blev flyttet til Aabenraa. Med omlægningen blev 450 kvadratmeter i posthuset på Jomfrustien ledige, og postvæsnet gik i dialog med kommunen om udarbejdelsen af en ny lokalplan, som de ledige lokaler kunne lejes ud.

Kundebetjeningen på Jomfrustien lukkede i 2010.

Ingen konsekvenser

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra PostNords lokale distributionschef, Jesper Ryegaard Rasmussen.

Ifølge PostNord er bygningen dog blevet for stor, efter at det daværende Post Danmark i slutningen af oktober 2010 lukkede postbutikken og rykkede den til Meny - dengang SuperBest - i Gåskærgade.

Selskabet oplyser endvidere, at salget af ejendommen ikke får konsekvenser for hverken borgere eller ansatte. Postbudene vil blot skulle møde ind et andet sted for at hente breve og pakker til omdeling, og kunderne vil få deres breve og pakker som sædvanligt. Konkrete planer om hvortil postfordelingen skal flytte, foreligger endnu ikke. Det afhænger af et salg, lyder meldingen fra PostNord.

Haderslev Posthus er opført i 1989, og er ifølge salgmaterialet indrettet med indgang for kunder fra parkeringspladsen til pakkeafhentningsafdelingen. I materialet oplyses det, at området vil kunne indrettes til reception eller modtagelse for en ny ejer, mens det store sorteringslokale, hvor der er højt til loftet og synlige konstruktioner og ovenlysvinduer. Ifølge prospektet vil det kunne anvendes til mange formål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce