Annonce
Esbjerg

Potteproducent fra Ribe overtager fynsk firma

Direktør Tom Andersen med de hvide papirruller - som hver er på 1400 meter - som laves om til biologisk nedbrydelige papirpotter til potteplanter. De produceres på virksomheden på Ørstedsvej i Ribe. Foto: Ole Maass.

PlantPaper med hovedsæde på Ørstedsvej i Ribe har netop overtaget familievirksomheden Kvistgaarden A/S i Odense, og dermed får virksomheden fra Ribe en stor markedsandel på det danske marked for biologisk nedbrydelige papirpotter.

RIBE: De sælger deres produkter ude i den store verden i både Europa, Afrika og Sydamerika. Virksomheden PlantPaper med hovedsæde på Ørstedsvej i Ribe introducerede i 2015 det første 100 procent biobaserede papir til papirpotter. Papiret, som produceres i kilometervis på virksomheden i Ribe er biologisk nedbrydeligt, og det er baggrunden for, at PlantPaper, som kun har eksisteret i knap fem år, hvert år har haft en kontinuerlig vækst.

Pr. 1. marts i år har PlantPaper netop overtaget den fynske familievirksomhed, Kvistgaarden A/S. Og dermed får PlantPaper en stor markedsandel på det danske marked, fortæller direktør for PlantPaper, Tom Andersen.

- Vores produktion er hidtil blevet solgt hundrede procent til eksport, og i de seneste fire år har vi haft en kontinuerlig vækst, siger direktøren, som dog holder det som en forretningshemmelighed hvor stor virksomhedens omsætning er.

Men direkte adspurgt om den er ti eller 100 millioner kroner nøjes han med at konstatere:

- Den er ikke på 100 millioner kroner.

Annonce

Datterselskab i Brasilien

Virksomheden PlantPaper på Ørstedsvej i Ribe, som er stiftet for mindre end fem år siden, har også et datterselskab i Brasilien, hvor en enkelt medarbejder varetager salget af firmaets produkter på markedet i Sydamerika. PlantPaper i Ribe har i alt otte medarbejdere - heraf to i produktionen. Kvistgaarden A/S i Odense, som nu overtages af Ribe-virksomheden, har fire medarbejdere. Ejere af PlantPaper er Karsten Ree Holding, Merethe Ellegaard samt Carsten Storgaard.

Generationsskifte

Han glæder sig til gengæld over, at PlantPaper med overtagelsen af Kvistgaarden A/S i Odense sikrer denne virksomhed et generationsskifte, som betyder at virksomhedens stiftere og ejere, Lone og Sven-Ole Larsen efter 37 års ejerskab kan sælge virksomheden videre i bevidstheden om, at den bliver drevet uændret videre.

Carsten Storgaard, salgs- og marketingsdirektør og medejer af PlantPaper siger om overtagelsen:

- Vi er glade for, at Lone og Sven-Ole Larsen har givet os muligheden for at overtage Kvistgaarden A/S. De har gennem de sidste mange år opbygget en rigtig sund forretning med en stor og trofast kundebase, og det passer perfekt ind i PlantPapers strategi. Derudover ser vi et stort potentiale i at ekspandere ud over Danmarks grænser, siger Carsten Storgaard om perspektiverne ved, at Ribe-virksomheden overtager den fynske virksomhed.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce