Annonce
Varde

Poul Erik Bech fonden sender børn og forældre på bondegårdsferie

10 frivillige fra Kultur på Tværs havde pakket alt fra fiskegrej til brætspil, så børnene kunne hygge sig på turen. Foto: Kaspar Hvid

Mandag sendte Kultur på Tværs 70 børn og enlige forældre gratis på bondegårdsferie. De skal bruge de næste dage ved Højer, hvor den står både på brætspil, ansigtsmaling og skattejagt. Bondegårdsferien er sponseret af Poul Erik Bech fonden.

Annonce

VARDE: Det danske sommervejr viser sig fra sin fineste side, da 70 børn og enlige forældre i Varde Kommune mandag blev sendt gratis på bondegårdsferie de næste tre dage. Turen var betalt af Poul Erik Bech Fonden og går til Hohenwarte ved Højer.

- De 100.000 kroner betyder, at vi kan sende alle afsted uden egenbetaling, sagde Linda Johansen, som er leder af Kultur på Tværs, der står bag initiativet, som blev søsat sidste år.

- Vi kan sende nogen på sommerferie, som normalt ikke selv ville have råd til at komme på ferie, og de kan dermed få sig en god oplevelse, sagde Linda Johansen.

Med de 70 børn og deres enlige forældre er også 10 frivillige fra Kultur på Tværs, som skal med på turen. De unge er alle knyttet til Linda Johansen, som er kontaktperson i Varde Kommunes familieafdeling.

Linda Johansen er udover at være ansat ved Varde Kommune også frivillig på turen til Hohenwarte, og hun glædede sig til de fire dages bondegårdsferie.

- I løbet af turen er der både skattejagt, ponyridning og tur med hestevogn, hvis man skulle have lyst til det. Vi medbringer desuden en masse brætspil, hvis det skulle blive dårligt vejr, sagde Linda Johansen.

I løbet af tiden i Hohenwarte vil, den også stå på en grillaften og ansigtsmaling, fortæller Linda Johansen.

Poul Erik Bech fonden

Poul Erik Bech fonden blev oprettet i 2015, og er opkaldt efter Danmarks største ejendomsmægler Poul Erik Bech, som oprindeligt stammer fra Varde.

Fonden deler penge ud til både kulturelle og sociale tilbud. De senere år er Varde Kommune blevet støttet med mere end 300.000 kroner. Fonden har blandt andet støttet skulpturen Pigen fra Varde.

Annonce

Fuldt hus på ingen tid

De 70 pladser blev fyldt ved en tilmelding på Facebook, og i følge Linda Johansen var der fyldt i løbet af tre uger

- Der var tre, der meldte afbud, men de pladser blev også fyldt i løbet af ingen tid, sagde Linda Johansen.

Fonden betalte også en tur sidste år, hvor der var 62 deltagere på turen til Hohenwarte ved Højer, hvor den er placeret midt i Nationalpark Vadehavet.

Børnene og deres forældre tog afsted mandag og kommer hjem igen onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce