Annonce
Varde

Poul Erik Bech skænker for første gang en skulptur til Ølgod

Fv. En storsmilende Poul Erik Bech på en bidende kold lørdag eftermiddag i Ølgod, hvor ejendomsmæglerens fond kunne afsløre at have skænket en gylden gavlskulptur til Ølgod. Også selvom det var lidt mod hans vilje. Foto: Tatjana Johnsson
Vardes skulptur og kunstmæcen ville egentlig have skulpturen til Varde, men det var Ølgod by og Rigmor-Bek Pedersen ikke med på.
Annonce

Ølgod: Hvert andet år afholdes der skulpturfestival i Ølgod, hvilket over årene har beriget byen med 30 skulpturer, der pryder rundt omkring i bybilledet. Denne lørdag eftermiddag i bidende efterårskulde blev tre nye skulpturer afsløret, der netop er skænket til byen.

Kunstmaler Bjarke Regner Svendsen fra Tistrup, nummer to fra venstre, har fået renoveret sine vægmalerier i smøgen i Storegade, hvilket også blev afsløret lørdag eftermiddag i Ølgod, hvor der i øvrigt også var fokus på tre nye skulpturer skænket til byen. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Kærlighed ved første blik

Størst opmærksomhed fik gavlskulpturen i Nørregade The Cloud Sailor, der forestiller et skib, der sejler der ud af på den gule gavl i Nørregade. Om aftenen er skibsskulpturen oplyst.

- Jeg ville egentlig have købt skulpturen med til Varde, men Rigmor Bek-Pedersen fortalte mig venligt, men bestemt i telefonen at det kunne desværre ikke lade sig gøre. Ølgod by havde allerede besluttet sig for at beholde den, og der var en lokal indsamling i gang til at finansiere den, siger Poul Erik Bech indledningsvis i sin tale.

- Jeg faldt pladask for skulpturen, da jeg så den under festivalen. Det var kærlighed ved første blik af den slags, der ikke kræver den store forklaring, siger Poul Erik Bech til spørgsmålet om hvorfor det netop var denne skulptur, han valgte at give til Ølgod.

Annonce

Tunge gaver

Udover ejendomsmæglerdirektøren Poul Erik Bech holdt borgmester Erik Buhl og formand for Kulturdagene i Ølgod Rigmor Bek-Pedersen taler.

- Jeg har sjældent set Rigmor så begejstret, som da hun hørte at gavlskulpturen bliver her i Ølgod, og nu er skænket af Poul Erik Bech Fonden, lød det fra borgmester Erik Buhl.

På dagen blev også stenskulpturen Aquarium skænket til Ølgod af Anna Lise og Aage Dahl Fonden samt en finsk tangodanserskulptur fra de frivillige i genbrugsbutikken Kulturloppen.

- Vi er meget taknemmelige for gaven her i Ølgod, og i det hele taget generelt for al den opbakning vi får. Både økonomisk og af frivillige hænder, siger Rigmor Bek-Pedersen.

Endelig blev smøgen i Storegade beset, hvor man i måneder har renoveret Tistrupmaleren Bjarke Regn Svendsens vægmalerier fra 1996. Her har både maleren, en konservator og mange frivillige været med til at opgradere udsmykningerne på de kulørte vægge.

I Ølgod ville Rigmor Bek-Pedersen ikke lade Poul Erik Bech købe gavlskulpturen forestillende et skib med ind til Varde. Fra venstre borgmester Erik Buhl, Rigmor Bek-Pedersen og Poul Erik Bech. Foto: Tatjana Johnsson
Poul Erik Bech et stille øjeblik i Ølgod, hvor hans fond netop har skænket en skulptur til byen. I baggrunden anes den fire tons store stenskulptur Aquarium. Foto: Tatjana Johnsson
Skulpturen i Ølgod "The Cloud Sailor" udført af svenskeren Kerstin Merlin Eriksdottir, pryder nu på en gul husvæg i Nørregade. Foto: Tatjana Johnsson
Nørregade i Ølgod har fået en ny vægskulptur af Poul Erik Bech Fonden. Foto: Tatjana Johnsson.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Sydjylland For abonnenter

Tim har ikke solgt en eneste eksotisk rejse siden marts: Tvunget til corona-annulleringer for fem millioner kroner

Annonce