Annonce
Varde

Poul Erik Bech skænker for første gang en skulptur til Ølgod

Fv. En storsmilende Poul Erik Bech på en bidende kold lørdag eftermiddag i Ølgod, hvor ejendomsmæglerens fond kunne afsløre at have skænket en gylden gavlskulptur til Ølgod. Også selvom det var lidt mod hans vilje. Foto: Tatjana Johnsson
Vardes skulptur og kunstmæcen ville egentlig have skulpturen til Varde, men det var Ølgod by og Rigmor-Bek Pedersen ikke med på.

Ølgod: Hvert andet år afholdes der skulpturfestival i Ølgod, hvilket over årene har beriget byen med 30 skulpturer, der pryder rundt omkring i bybilledet. Denne lørdag eftermiddag i bidende efterårskulde blev tre nye skulpturer afsløret, der netop er skænket til byen.

Annonce
Kunstmaler Bjarke Regner Svendsen fra Tistrup, nummer to fra venstre, har fået renoveret sine vægmalerier i smøgen i Storegade, hvilket også blev afsløret lørdag eftermiddag i Ølgod, hvor der i øvrigt også var fokus på tre nye skulpturer skænket til byen. Foto: Tatjana Johnsson

Kærlighed ved første blik

Størst opmærksomhed fik gavlskulpturen i Nørregade The Cloud Sailor, der forestiller et skib, der sejler der ud af på den gule gavl i Nørregade. Om aftenen er skibsskulpturen oplyst.

- Jeg ville egentlig have købt skulpturen med til Varde, men Rigmor Bek-Pedersen fortalte mig venligt, men bestemt i telefonen at det kunne desværre ikke lade sig gøre. Ølgod by havde allerede besluttet sig for at beholde den, og der var en lokal indsamling i gang til at finansiere den, siger Poul Erik Bech indledningsvis i sin tale.

- Jeg faldt pladask for skulpturen, da jeg så den under festivalen. Det var kærlighed ved første blik af den slags, der ikke kræver den store forklaring, siger Poul Erik Bech til spørgsmålet om hvorfor det netop var denne skulptur, han valgte at give til Ølgod.

Tunge gaver

Udover ejendomsmæglerdirektøren Poul Erik Bech holdt borgmester Erik Buhl og formand for Kulturdagene i Ølgod Rigmor Bek-Pedersen taler.

- Jeg har sjældent set Rigmor så begejstret, som da hun hørte at gavlskulpturen bliver her i Ølgod, og nu er skænket af Poul Erik Bech Fonden, lød det fra borgmester Erik Buhl.

På dagen blev også stenskulpturen Aquarium skænket til Ølgod af Anna Lise og Aage Dahl Fonden samt en finsk tangodanserskulptur fra de frivillige i genbrugsbutikken Kulturloppen.

- Vi er meget taknemmelige for gaven her i Ølgod, og i det hele taget generelt for al den opbakning vi får. Både økonomisk og af frivillige hænder, siger Rigmor Bek-Pedersen.

Endelig blev smøgen i Storegade beset, hvor man i måneder har renoveret Tistrupmaleren Bjarke Regn Svendsens vægmalerier fra 1996. Her har både maleren, en konservator og mange frivillige været med til at opgradere udsmykningerne på de kulørte vægge.

I Ølgod ville Rigmor Bek-Pedersen ikke lade Poul Erik Bech købe gavlskulpturen forestillende et skib med ind til Varde. Fra venstre borgmester Erik Buhl, Rigmor Bek-Pedersen og Poul Erik Bech. Foto: Tatjana Johnsson
Poul Erik Bech et stille øjeblik i Ølgod, hvor hans fond netop har skænket en skulptur til byen. I baggrunden anes den fire tons store stenskulptur Aquarium. Foto: Tatjana Johnsson
Skulpturen i Ølgod "The Cloud Sailor" udført af svenskeren Kerstin Merlin Eriksdottir, pryder nu på en gul husvæg i Nørregade. Foto: Tatjana Johnsson
Nørregade i Ølgod har fået en ny vægskulptur af Poul Erik Bech Fonden. Foto: Tatjana Johnsson.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

EfB

EfB lejer svensk forsvarsspiller i Malmö

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];