x
Annonce
Sydjylland

Poul Halberg 60 år: Manden bag de mange danseballader

Guitarist og sanger Poul Halberg har budt mange danskere op til dans. Fredag den 12. april fylder han 60 år. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Hans sange har budt danskerne op til dans og fået børn til at tænke på sommerferie. Fredag den 12. april fylder den danske musiker Poul Halberg 60 år.

Vi er mange, der kan synge med på "Magi i luften" eller "Jeg vil la' lyset brænde". Og det er de færreste af os, der kan lytte til de to ballader uden at sætte vores ben på dansegulvet til en god fest.

Fredag den 12. april kan musikeren bag balladerne, Poul Halberg, fejre sin 60-års fødselsdag.

Som 18-årig droppede han ud af sin uddannelse og satsede i stedet alt på en karriere som musiker og komponist. I starten af 1980'erne dannede han sammen med sangerinden Mona Larsen popgruppen "Halberg Larsen". Duoen slog for alvor igennem i 1983 med LP'en "Transit", der solgte 40.000 eksemplarer. Sangen "Magi i luften" fra samme LP blev en sand landeplage.

Gruppen blev opløst i 1985. Men få år senere indgik Halberg i en ny popsucces, da han sammen med blandt andre Maria Bramsen og Caroline Henderson blev en del af bandet "Ray Dee Ohh". Bandet udgav flere hits. Herunder "Mandags-stævnemøde" og "Jeg vil la' lyset brænde".

Annonce

Sange til Lis og Bamse

Poul Halberg har foruden sine egne grupper skrevet sange til Lis Sørensen og Bamse. Ligeledes har han komponeret sommerhittet "Sommersummarum" til DR's sommerferieprogram af samme navn samt skrevet musik til børnefilmen "Flyvende Farmor".

I dag turnerer Halberg landet rundt og spiller et håndplukket repertoire af sange fra sin lange karriere med bandet "Halberg & Friends".

Privat har han siden 1981 været gift med sin kone Jette, som han har børnene Marie og Thomas med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce