Annonce
Esbjerg

Poul Pava udvikler smykke i fællesskab med stor Ribevirksomhed

Poul Pava og Ribevirksomheden Lynddahl står bag et nyt koncept, hvor man kan designe sine egne armbånd. Pressefoto
Kunstneren Poul Pava lancerer i denne uge sit nye armbånd YOUYOU, som den gamle Ribedreng har fået udviklet og fremstillet i tæt samarbejde med Ribevirksomheden Lynddahl.

Ribe: Poul Pava var i sin pure ungdom ansat hos Lynddahl, og firmaet har også en hel stribe af kunstnerens værker hængene i virksomheden. Der har altid været et tæt og venskabeligt forhold mellem kunstneren og Bjarne og Rasmus Lynddahl, og nu får det forhold et ekstra krydderi, da partnerne har samarbejdet omkring et nyt smykke.

- Jeg har glædet mig til at vise mit nye univers frem. Det har været undervejs længe og består af armbånd, som giver mulighed for at bringe kunst til håndleddet. Det har den unikke funktion, at man selv kan udskifte dets motiv, efter lyst, stil og humør, siger Poul Pava.

Ideen kom til Poul for et par år siden, hvor han kontaktede Lynddahl for at høre om de ville hjælpe ham i gang med sit projekt.


Jeg er jo født og opvokset i Ribe, og jeg har i mine unge dage arbejdet hos Bjarne, der grundlagde virksomheden. Så jeg synes, det kunne være sjovt at arbejde sammen med dem igen.

Poul Pava


- Jeg er jo født og opvokset i Ribe, og jeg har i mine unge dage arbejdet hos Bjarne, der grundlagde virksomheden. Så jeg synes, det kunne være sjovt at arbejde sammen med dem igen, siger Poul Pava.

Ikke så ligetil

Indehaver og direktør for Lynddahl, Rasmus Lynddahl, er glad for samarbejdet, der dog ikke var helt ligetil.

- Da Poul kontaktede mig med sin idé, må jeg indrømme, at det var noget jeg aldrig havde set før. Selvom ideen var rimelig simpel, var det udfordrende for vores værktøjsmagere at udvikle værktøjet til produktion af emnet. Vi har knoklet sammen med Poul for at finde den rette løsning og for at komme i mål, siger Rasmus Lynddahl.

Om YOUYOU bracelet

Man kan bestille armbåndet på hjemmesiden www.youyou.dk. Man kan bestille fortrykte motiver, men man kan også sætte sine designs ind og bruge begge sider af armbåndet.

Man kan se mere om projektet på hjemmesiden, hvor Poul Pava præsenterer hele universet. Det er Poul Pava, Lynddahl, Opfind.dk og Teknologisk institut, der står bag

Den lokale virksomhed har dog ikke været den eneste part i projektet. Opfind.dk og Teknologisk Institut har også været med.

- Det har været en sjov rejse sammen med vores gamle medarbejder, og vi er glade for at vores ekspertise og kompetencer har været med til at føre hans fine idé ud i verden. Poul er en god ven af huset - jeg husker ham som en helt særlig mand i produktionen dengang. Min far hjalp ham i gang med hans første malerier, så jeg er sikker på, at Poul også får succes med sin idé, lyder det fra Rasmus, der tilføjer, at han gerne får bygget en ny produktionshal til formålet, hvis behovet opstår.

Kunstneren Poul Pava, der i dag bor på Bornholm, har indgået et samarbejde med Lynddahl. Arkivfoto: Bo Maimburg

De første 20.000 armbånd er allerede sendt afsted til Bornholm, hvor Poul og YOUYOU universet sidder klar til at distribuere dem videre ud til hele verden.

Billund

Efter 37 år: Bjarne lukker Tøj og Sport