x
Annonce
Esbjerg

Power genåbner butikken i Esbjerg efter corona-bøvl

Power i City Nord har nu myndighedernes velsignelse til sin alternative indgang fra Stormgade. Privatfoto
Myndighederne har godkendt Powers midlertidige plan for butikken i Esbjerg, så den igen er åben for kunderne, som stadig skal gå via dobbeltdøren på bagsiden af butikken.

Esbjerg: Elektronikforretningen Power måtte i sidste uge lukke sin butik i City Nord i Esbjerg i kølvandet på regeringens tiltag i detailhandlen for at begrænse smittende af coronavirus.

Eftersom Powers hovedindgang er placeret under tag på centertorvet ved Bilka måtte Power lukke sin almindelige hovedindgang. I stedet etablerede elektronikkæden en alternativ indgang fra butikkens bagside i Stormgade, men denne viste sig ikke at leve op til brandmyndighedernes krav.

Nu har myndighederne imidlertid godkendt Powers midlertidige plan for butikken i Esbjerg, så den igen er åben for kunderne, som stadig skal gå via dobbeltdøren på bagsiden af butikken, mens fronten ud til centertorvet og Bilka stadig er lukket, oplyser Jesper Boysen, administrerende direktør hos Power.

- På landsplan er alle Power-butikker med en enkelt undtagelse åbne – ikke mindst, fordi vores varer er vigtige for kunderne i denne usikre tid. Kunderne følger jo udviklingen tæt og kommunikerer hjemmefra på tv, computer, mobilen, og de har behov for, at vi står klar til at hjælpe med service, udskiftning og lignende. Blandt andet er det derfor at vores branche ikke blevet bedt om at nedlukke, fortsætter Jesper Boysen.

Kravet fra sundhedsmyndighederne til detailhandlen er, at alle butikker skal have ind- og udgang direkte fra det fri. Det er også derfor, at kunderne i Esbjerg kommer til at gå ind fra vores indgang mod Stormgade.

- Vi har en medarbejder i vores indgangsparti, som holder skarpt øje med, hvor mange kunder vi lukker ind i, så der er god plads til at alle kan handle trygt. Medarbejderen gør også opmærksom på, at kunden har mulighed for at få udleveret et sæt gummihandsker, så man trygt kan røre ved vores udstillingsmodeller. Efter hver kunde afspritter vi hænderne, kontaktflader og betalingsterminal og gør klar til den næste kunde, fortæller Power-direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce