Annonce
Danmark

Præsidenter, myndigheder og militærfolk taler åbent og ærligt om ufoer: Alle venter i spænding på Pentagons rapport

Et stilbillede fra en af de tre videoer, der sidste år blev offentliggjort og bekræftet af det amerikanske militær, der ikke har nogen god forklaring på, hvad den sorte genstand på billedet egentlig er. Mod slutningen af juni udkommer en rapport, der skal kaste mere lys over militærets møder med uidentificerede luftfænomener. Foto: AFP/US Department of Defense/Ritzau Scanpix
I slutningen af juni ventes amerikanske myndigheder at fremlægge deres viden om uidentificerede fænomener i luften. Pentagon har allerede fremlagt videoklip med mystiske hændelser, man ikke umiddelbart kan forklare, og både den nuværende og en forhenværende præsident i USA har svaret seriøst på spørgsmål om rumvæsener og videoklip med ufoer. Avisen Danmark forklarer, hvorfor medier, myndigheder, tidligere jagerpiloter, efterretningsfolk og politikere i USA pludseligt er så optagede af ufoer.

Her kan du høre Kim Møller Hansen, formand i SUFOI, finde ganske naturlige forklaringer på UFO-myten

 

Ufoer: I midten af maj var USA`s forhenværende præsident Barack Obama gæst i et af de mange amerikanske ”late night” talkshows, hvor stemningen ofte er god, og humøret som regel er højt.

Da emnet pludselig faldt på rumvæsener og ufoer, var den første bemærkning fra Obama også i den sjove ende, men så tog den forhenværende præsidents bemærkninger en drejning.

- Sandheden er, og jeg er faktisk seriøs nu, at der findes optagelser og optegnelser af objekter i himlen, som vi ikke helt ved, hvad er. Vi kan ikke forklare, hvordan de bevæger sig, og deres kurs har ikke et let forklarligt mønster. Så folk tager det seriøst og prøver stadig at finde ud af, hvad det er, sagde Barck Obama.

Annonce

Bare et par dage efter blev den nuværende præsident, Joe Biden, forholdt udsagnet fra sin forgænger på et pressemøde i Det Hvide Hus.

- Hvad tror du, det er? Lød spørgsmålet til Biden fra en journalist.

- Jeg ville spørge ham (Barack Obama, red.) igen. Tak, svarede en storsmilende Biden, der havde så travlt med at komme ned fra podiet, at han næsten glemte at hive sin øresnegl ud.

Siden 2017, hvor den store, amerikanske avis The New York Times havde en historie om ufoer på forsiden, er politikere, medier og kendisser i USA begyndt at tale og skrive åbent og ærligt om uidentificerede flyvende objekter og fænomener.

Hvorfor interesserer lovmagerne i Washington sig pludseligt for ufoer? Hvad er det for nogle optagelser, Barack Obama taler om? Og hvorfor laver amerikanske medier pludselig den ene ufo-historie efter den anden?

1 Hemmeligt ufoprogram i Pentagon

I slutningen af 2017 bragte The New York Times en opsigtsvækkende artikel.

Artiklen beskrev, hvordan en hemmelig arbejdsgruppe i det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, i årevis havde haft til at opgave at undersøge hændelser, hvor for eksempel amerikanske jagerpiloter havde opdaget eller observeret flyvende tingester, man ikke umiddelbart var i stand til at identificere.

Ufoprogrammet, der havde et budget på 22 millioner dollar, blev sløjfet i 2012. Det siger Pentagon, men ifølge The New York Times fortsatte dele af arbejdsgruppen med at gennemgå de mystiske billeder og videoklip, når de ikke var beskæftiget af andre opgaver i Pentagon.

En af de centrale kilder i The New York Times` artikel, Luis Elizondo, var angiveligt leder af Pentagons ufoprogram. Han har siden turneret i amerikanske medier, senest nyhedsudsendelsen 60 Minutes, med historien om, at de amerikanske myndigheder ved langt mere om ufoer, end de er villige til at fortælle.

Men Kim Møller Hansen, der er formand for foreningen Skandinavisk Ufo Information (Sufoi) og mangeårig ufointeresseret, mener ikke, at hverken Luis Elizondo eller freelance-journalisterne Leslie Kean og Ralph Blumenthal på The New York Times har helt rent mel i posen.

- De kender Elizondo temmeligt godt. Det er vennerne, der klapper hinanden på skuldrene, og er med til at dyrke en historie, som måske ikke kan bære det, den har fået. Så stor er den slet ikke, siger Kim Møller Hansen.

2 Pentagon bekræfter ufovideoer

Der findes, med et groft skøn, millioner af videoer på internettet, optaget med kameratelefoner af mennesker over hele verden, der mener, de har set en ufo på himlen.

Hvor ofte, der er tale om fup eller fluer på linsen, er ikke til at sige med sikkerhed, men i 2020 var Pentagon med til at mane en lille del af tvivlen til jorden.

Tre videoklip, der umiddelbart så ud til at stamme fra militære fly, havde floreret på internettet i flere år. I videoerne er forskellige, uforklarlige objekter eller fænomener, der ser ud til at bevæge sig hurtigt gennem luften, blevet fanget på termiske kameraer.

I to af dem udveksler piloterne forbavsede bemærkninger om, hvad det mon er, de er vidne til.

-Det er en fucking drone, mand.

-Der er en hel flåde af dem!

-Hvad pokker er det? Se den lige flyve, lyder det fra de forvirrede tilskuere.

Klippene havde floreret på internettet i et par år, men sidste år udsendte Pentagon så en pressemeddelelse med en besked, der kan opsummeres relativt kort:

Ja, disse tre videoer er optaget af piloter på vores jagerfly, der er ikke tale om fup, svindel eller redigering, og vi har faktisk ingen idé om, hvad det er for nogle objekter eller fænomener, vi har set.

3 En potentiel trussel

I august 2020 udsendte Pentagon så endnu en pressemeddelelse.

Her lød det, at et nyoprettet taskforce under det amerikanske forsvars efterretnings- og sikkerhedstjeneste har fået til opgave at "finde, analysere og katologisere uidentificerede luftfænomener, der udgør en potentiel trussel for USA's sikkerhed."

Senere på året gav USA's daværende præsident Donald Trump så ordre til, at flere afdelinger i det amerikanske forsvar skulle fremlægge al deres viden om uidentificerede fænomener i luften inden udgangen af juni i år.

En af fortalerne for at tage de mystiske objekter, som flådens jagerfly af og til støder på, seriøst, er Marco Rubio, der er republikansk valgt senator fra staten Florida. Han var ligeledes en frontfigur i arbejdet for at få en rapport om de mystiske fænomener på bordet.

- Måske er der et meget simpelt svar. Måske er der ikke, sagde han forleden i nyhedsprogrammet 60 Minutes på tv-kanalen CBS.

- Alt hvad der kommer ind i et luftrum, som ikke skal være der, er en trussel, fortsatte han.

4 Piloternes vidnesbyrd

Den amerikanske flåde opfordrer nu åbent deres ansatte til at indberette mystiske hændelser og observationer, der ikke umiddelbart kan forklares.

Og de seneste år har flere og flere tidligere jagerpiloter fra netop flåden taget bladet fra munden og fortalt, hvordan de af og til - nogle endda hver dag i flere år - har set objekter eller fænomener, der opfører sig underligt og umiddelbart uden for naturens love på radarskærme og infrarøde kameraer på kampflyene.

En af dem er David Fravor, der i 2004 afbrød en træningsmission i Stillehavet og satte efter en underlig, flyvende genstand i sit F/A 18F Super Hornet jagerfly. På vejen stødte han og kollegerne på en hvid, skummende plet i havet.

-Og så så vi et lille, hvidt tic-tac-lignende objekt, siger Fravor i udsendelsen 60 Minutes, hvor han også forklarer, hvordan tingesten, der altså havde form som en pilleformet mintpastil, efterlignede jagerflyets bevægelser, før den forsvandt ud af det blå.

En anden jagerpilot, der også er stødt på mærkelige fænomener i sin karriere, er Ryan Graves. I samme udsendelse fortæller han, hvordan folk i hans deling "hver dag i i hvert fald et par år" så mystiske, flyvende ting, der ikke umiddelbart kunne identificeres.

5 Rapport på vej

Både danske og amerikanske medier har altså påbegyndt nedtællingen til, at Pentagon udgiver sin rapport. Forventningen er, at det sker i slutningen af juni.

Ufoentusiaster verden over håber, den kan give nogle svar og i hvert fald noget mere dokumentation, flere billeder og videoer af uforklarlige objekter og fænomener, der med sikkerhed ikke er redigerede eller falske.

Også Kim Møller Hansen fra Sufoi ser frem til, at rapporten udkommer, men det er ikke fordi, spændingen er ved at kamme over.

-Jeg er spændt på, om det, jeg selv har forsøgt at forudsige, går i opfyldelse. Men jeg er ikke spændt i den forstand, at jeg tror, at vi får en stor overraskelse. Jeg tror, nogle håber på, at sandheden kommer. Det tror jeg bestemt ikke på, siger han.

I denne uge kunne The New York Times så løfte lidt af sløret for rapportens indhold.

Avisen har talt med kilder, der er blevet orienteret om resultaterne af myndighedernes undersøgelser.

Konklusionen skulle være, at der i størstedelen af mere end 120 undersøgte tilfælde ikke er tale om møder med egne aktiviteter, som den amerikanske regering gerne vil holde hemmelige.

Der er fortsat heller ingen beviser for, at amerikanske militærfolk skulle have stødt ind i rumvæsener eller deres mulige fartøjer. Det er altså stadig en teori, som Pentagon ikke kan afvise.

Kilder: New York Times, CBS, CNN, The Guardian, Pentagon

Annonce
Annonce
Kolding

Tidligere kasserer i lokal partiforening dømt for mandatsvig: Overførte 136.000 kroner til privat brug

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg For abonnenter

Styrelse nægter at lukke Corona-ramt skole ned: Hver femte elev er smittet, og spredningen er gået amok

Esbjerg For abonnenter

Tyskerne blev væk - men danskerne holdt gang i omsætning i turistbyer

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Danmark

Løvkvist: Også det seneste afsnit i DF-serien "Arvefølgen" blev giftigt

Esbjerg

Borgmestre raser efter besøg på Christiansborg: - Folketingspolitikere befinder sig jo på en anden planet

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Sport

Kristina Jørgensen sprudlede og blev Danmarks topscorer: Det er bare super fedt, at vi kører dem over - se de herlige billeder

Sport For abonnenter

VM-kommentar: Det er nye tider på landsholdet - og heldigvis for det

Sport

VM-festen i det spanske ruller videre: Ungarn fik én på låget i ny dansk håndboldopvisning

Annonce