Annonce
Aabenraa

Præst føler sig hængt ud: Det er en gedigen sviner

Præst Kristian Ditlev Jensen føler sig hængt ud i en artikel i Bov Avis. Arkivfoto: Timo Battefeld
Præst Kristian Ditlev Jensen og menighedsrådet i Holbøl kan ikke genkende det billede, der bliver tegnet af sognet i en artikel i Bov Avis. Redaktøren af ugeavisen er tavs.

Holbøl: For få dage siden kom det frem, at præsten i Holbøl Sogn stopper. Kristian Ditlev Jensen har fået en stilling som præst i Skagen, og det glæder han sig til. Han glæder sig dog ikke over en artikel i Bov Avis, der beskriver hans jobskifte. Han kalder historien for en gedigen sviner.

Artiklen, der er uden kilder, fortæller, at Kristian Ditlev Jensen "efterlader et sogn i kaos", at der er "glæde at spore i Holbøl Sogn", efter at sognepræsten har afleveret sin opsigelse, og at der forud for opsigelsen er gået over et år "med bitter uro, dyb splid og magtkampe".

- Jeg synes, det er en gedigen sviner, og jeg blev helt vild ked af det, da jeg læste artiklen, siger Kristian Ditlev Jensen.

Annonce
Der er glæde at spore i Holbøl Sogn efter at sognepræst Kristian Ditlev Jensen har afleveret sin opsigelse.

Citat fra artiklen i Bov Avis

Skal finde en ny præst

Formanden for menighedsrådet i Holbøl Sogn, Bente Thygesen Poulsen, er også ked af artiklen i Bov Avis, og hun kan heller ikke genkende det billede, der bliver tegnet.

- At opsigelsen skulle have ført til et sogn i kaos, er ikke noget, vi kan genkende i menighedsrådet. Nu skal vi ud og finde en ny præst. Vi kan heller ikke genkende, at der skulle være glæde at spore i Holbøl Sogn, efter at Kristian Ditlev jensen har besluttet sig for at stoppe, siger Bente Thygesen Poulsen.

Der har dog været dramatik i Holbøl Sogn. Efter et halvt år med Kristian Ditlev Jensen som præst valgte et samlet menighedsråd nemlig at træde tilbage grundet manglende tillid til præsten.

- Men efter at det nye menighedsråd tiltrådte i begyndelsen af december sidste år, har der ikke været samarbejdsvanskeligheder, siger Bente Thygesen Poulsen.

Formanden for menighedsrådet i Holbøl Sogn har kontaktet Bov Avis for at komme til genmæle og få deres syn på virkeligheden beskrevet.

- Svaret fra Bov Avis afgør, om vi sender sagen videre til pressenævnet, siger Bente Thygesen Poulsen.

Godt de reagerer

Provsten i Aabenraa Provsti, sognepræst Kirsten Sønderby, undrer sig også over historien i Bov Avis.

- Jeg ærgrer mig over, at sådan noget finder sted, og jeg genkender heller ikke det billede, artiklen tegner af Holbøl Sogn. Jeg glæder mig dog over, at menighedsrådet og præsten reagerer med deres syn på virkeligheden, siger Kirsten Sønderby.

Det er den ansvarshavende redaktør for Bov Avis og Gråsten Avis, Gunnar Hattesen, der har skrevet artiklen, men han har ikke ønsket at kommentere sagen. Da det lykkedes JydskeVestkysten at få telefonisk kontakt med Gunnar Hattesen torsdag morgen, afbrød han samtalen efter få sekunder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce