Annonce
Aabenraa

Præst går alternative veje: Tilbyder ægteskabet et servicetjek

Præst Robert Strandgaard Andersen er parat til at tilbyde ægteskabswellness. Arkivfoto: Søren Gylling
Knirker det lidt i ægteskabet eller parforholdet, så er præsten i Hjordkær klar med et godt tilbud.

Hjordkær: Ægteskabswellness - syv dates for par. Sådan lyder overskriften på et nyt tilbud, som præsten i Hjordkær er klar med, og det er målrettet alle par, som gerne vil vokse tættere sammen og for nogen måske undgå en truende skilsmisse.

- Det er et koncept, som kommer fra England, og målet er at hjælpe folk med at få et rigtig godt ægteskab, siger præsten i Hjordkær Sogn, Robert Strandgaard Andersen, der gerne vil slå fast, at der ikke er tale om parterapi.

Syv dates for par er syv aftener, hvor man sammen med sin ægtefælle eller partner sidder og spiser et lækkert mål tid, og det kommer til at foregå i konfirmandstuen i Hjordkær. Efterfølgende er der oplæg og samtale mellem ægtefællerne, og det er et kursus, som giver gode redskaber og sætter tanker i gang.

- Det er et servicetjek ligesom med ens bil. Min kone og jeg har været på et lignende kursus, hvor vi fik rettet nogle ting ind, siger Robert Strandgaard Andersen.

Annonce
Vi har tre tilmeldte par lige nu, og hvis det bliver en succes, så vil det blive gentaget.

Robert Strandgaard Andersen, sognepræst

Må ikke blive for stort

Det er sognepræst Robert Strandgaard Andersen og hans hustru Birthe, der sammen med organist og kirke- og kulturmedarbejder Christa Meilandt og hendes mand Evald, der holder kurset, og den første date vil være torsdag den 12. september.

- Kurset er for alle par. Ikke kun for dem med store problemer, men også for dem, der gerne vil ruste deres ægteskab til fremtiden, siger Robert Strandgaard Andersen.

Hver date har et emne, og de er opbyg et solidt fundament, kunsten at kommunikere, konfliktløsning, tilgivelsens kraft, familiens indflydelse, et godt sexliv og kærlighed i praksis.

- Planen er, at vi skal være mellem otte og ti par. Det må ikke blive for stort. Vi har tre tilmeldte par lige nu, og hvis det bliver en succes, så vil det blive gentaget, siger Robert Strandgaard Andersen.

Det koster omkring 200 kroner pr. par pr. date, og det inkluderer mad, som bestilles udefra.

- Det er første gang, vi gør det. Vi glæder os rigtig meget, og jeg er glad for, at vores organist er med på holdet, for hun har prøvet det før, siger Robert Strandgaard Andersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce