Annonce
Kolding

Præst smittet med corona: Kirke lægger aktiviteter ned

Mange aktiviteter er lukket frem til den 20. november i Vonsild Kirke. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Annonce

Kolding: Mange aktiviteter er lagt ned i Vonsild Kirke, hvor sognepræst Bitten Weile er konstateret smittet med coronavirus. Selve offentliggørelsen har præsten selv slået op på Facebook med følgende besked:

"Jeg er desværre blevet konstateret positiv med COVID19 idag, derudover er jeg blevet kontaktet af en kirkegænger, der deltog i gudstjenesten søndag den 1. november kl. 10.30, der også er smittet. Vær derfor ekstra opmærksom på symptomer", skriver Bitten Weile.

Det får som konsekvens at både konfirmandhold og ansatte ved kirken skal testes rutinemæssigt for virus. En af dem, som allerede er blevet testet, er menighedsrådets formand Eva Jespersen.

- Puha! Det viser bare, at vi er ikke nogen, som kan føle sig sikre. Og vi er jo et lille samfund, så vi skal selvfølgelig passe godt på hinanden, siger Eva Jespersen.

Derfor er det også besluttet, at kirkens sociale aktiviteter lukker ned for de kommende 14 dage. Det har hun aftalt med sognepræsten. Det gælder eksempelvis babysalmesang og diverse kor.

Derimod bliver der holdt gudstjenester og andre kirkelige tjenester som normalt. Det sker med den vikarhjælp, der allerede er truffet aftale om. På søndag den 8. november vil gudstjenesten således blive forestået af Anne Mie Skak Johanson, Tyrstrup Kirke. Der vil også være vikar på til kirkesanger og organist.

De elever i to 8. klasser på Vonsild Skole, som har været til konfirmationsforberedelse, er blevet sendt hjem fra skole, indtil de kan fremvise en negativ coronatest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce