Annonce
Indland

Præst storhitter på nettet: Gav sine konfirmander en overraskelse

Martin Bonde Eriksen har altid sunget, men aldrig modtaget undervisning i det, så skønsangen er selvlært. Foto: Facebook

Sognepræst i Ødsted Kirke, Martin Bonde Eriksen, valgte at synge sit budskab ud for til sine konfirmander Store Bededag. Klippet er indtil videre blevet set mere end 78.000 gange på facebook.

Ødsted: Folkekirke og konfirmation er for mange danskere indbegrebet af tradition, men store bededag sprængte sognepræsten i Ødsted Kirke, Martin Bonde Eriksen, de vante rammer og gav sine konfirmander en usædvanlig oplevelse, som siden har gjort ham til et viralt hit på facebook.

Da Martin Bonde Eriksen holdt tale for de unge, som han konfirmerede i kirken fredag 12. maj, valgte han at slutte af med at synge "Fix you", som normalt bliver fremført af bandet Coldplay. Præstens sang blev optaget af en af kirkegængerne og lagt på facebook, hvor den siden er blevet set mere end 78.000 gange.

- Jeg er ikke så meget på facebook, så jeg er ikke vant til den slags. Jeg plejer tit at synge for konfirmanderne, men det er først nu, der er nogen, som har optaget det, forklarer sognepræst Martin Bonde Eriksen.

Han er dog bekendt med med, at han er blevet populær på det sociale medie, men selvom der er tale om yderst positiv eksponering for kirken, så er det stadig sangen og dens budskab, der er det vigtigste.

- Det er vigtigst for mig at fortælle konfirmanderne, at i enhver livskrise vil Gud altid være der til at spørge, hvordan de har det, og de vil altid kunne finde svar her. Derfor synes jeg, denne her sang er passende, når man synger: I will try to fix you (Jeg vil prøve at fikse dig, red.), siger Martin Bonde Eriksen.

Jeg synger for budskabets skyld, men det er også vigtigt, at folk føler, de kan genkende sig selv i kirken, og at det hele ikke er fremmed for dem.

Martin Bonde Eriksen, sognepræst

Rosende ord strømmer ind

Videoen af den syngende præst fra Ødsted er blevet delt 340 gange på facebook og fået mange positive kommentarer med på vejen, blandt andet fra Ødsted-borgere, der er stolte over deres lokale præst.

Andre giver udtryk for, at folkekirken har brug for flere mennesker og momenter som Martin Bonde Eriksen og hans atypiske valg af sang. Selv håber han blot, at sangen trængte ind hos konfirmanderne og deres gæster i kirken.

- Jeg kunne have sagt mit budskab med ord, men tit synes jeg, at man husker noget på en anden måde gennem sang. Det vigtigste for mig er budskabet, siger præsten.

Hør præstens sang her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Annonce