Annonce
Læserbrev

Præstegården i Alslev. Er der indtruffet sneblindhed?

Annonce

Læserbrev: Sjældent har jeg læst så mange flotte og saglige læserbreve om en sag - her om præstegården i Alslev. Nu er det ikke altid, at fornuften sejrer i politik, men med de mange flotte argumenter for nedrivning, burde politikerne i hvert fald have fået noget at tænke over.

Der skal imidlertid rigtig meget til, før systemet ændrer en allerede truffet beslutning.

Uden sammenligning i øvrigt har vi netop været vidne til en flot DR Dokumentar om Scandinavian Star-tragedien. - I den sag er det ikke lykkedes at ændre en allerede truffet beslutning, trods gode folk ihærdigt har kæmpet for en kulegravning og ikke mindst placering af et ansvar – nu 30 år efter ulykken.

Den venlige udgave er, at systemet kan blive sneblindt. Man kan stirre så lang tid på et landskab, at man ikke kan få øje på det.

Den uvenlige udgave er, at der er en vis inerti i et system. Når systemet har nået frem til et resultat, så er det nærmest indbygget i en forsvarsmekanisme, at man forsvarer det resultat, man allerede er nået frem til, og dermed spænder ben for at få nye horisonter i øjnene.

I sagen om Præstegården i Alslev får jeg – med et glimt i øjet - et flash-back på Reagans berømte tale i 1987 i Berlin: ”Mr. Gorbatjov – tear down this wall”.

Jeg har i hvert fald også til gode at se de gode argumenter for en renovering.

Tommy Søndergaard. Arkivfoto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce